Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yaban keçisi
banner798

Bafra Ovası'nda Buğday alımları başladı

Bafra ovasında 245.000 ila 2250 dekar buğday ekim alanı var. Buğday ekimi yapan çiftçilerimiz bu sene hasattan önce çok umutluydu fakat maalesef hasat başlayınca devletimizin politikası hububat yapan çiftçilerimizi çok büyük kırgınlığa uğrattı diyen Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner şunları söyledi, '' Hasat vergisini devletimiz düşürünce un sektöründe olan işletmeciler 100 kuruş üzerine fiyatı otomatik olarak düşürdü. Bunların mağduriyetini hububat yapan çiftçilerimiz yaşıyor.

Bafra'da hububat fiyatı 750 ila 830 taban fiyatıdır. BU fiyatlarla taban fiyatlarla çiftçi 2018 yılında buğday ekmeyi bırakın tarlalarının başına dahi gidemez dedi. Fiyatların düşük olması hububat yapan çiftçilerimizi çok mağdur etti. Devletimiz biran önce toprak mahsulleri ofisi alımına bağışlayıp fiyatların en az bin lira olması yapması gerekiyor' dedi.

Çiftçilerimiz tarlasından 100 ölçek buğday çıksa 1600 kilo yapar diyen Tosuner, ' Evine 1 kilo buğday yaptırmadan otomatikman buğday alıcı firmaları ayağına düşürüyor. Bu ne demektir, çiftçinin yok olmadı demek. Eğer devletimiz 1000 liradan fiyat açıp toprak mahsulleri ofisine biran önce alımına başlatırsa çiftçilerimizin mağduriyetini giderir, un sektöründe de hareketlilik olur.

'Toprak Mahsulleri Ofisi Alım yapmıyor'

Ben toprak mahsulleri ofisi Bafra şubesini aradığımda bana vermiş olduğu cevap, Devlet açıklamıyor emanete alım yapıyor. Emanet nedir, tok çiftçinin deposudur.Bugün benim karnım aç 1 kilo buğday depoya koyma gücüm yok zaten, satıp çoluk çocuğumun ihtiyacını karşılayacağım
Un işletmelerinin de memnun olmadığını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Tusuner, 'çiftçilerle konuşursak çiftçinin zaten yüreği kabarmış ne dediğini de bilmiyor.Ben çiftçilere hiç bir söz hakkı vermiyorum. Çiftçilerin yerine ben konuşuyorum. Devletimiz eğer alımları bin liradan alır ve emaneti kaldırırsa o zaman piyasadaki un sektörleri bin 100 ile bin 50 liradan buğdayları alacak ve çiftçilerimiz mağdur olmayacak' dedi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.