Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Bafra Ovasında Arıcıların Bal Hasatı Telaşı Devam Ediyor

Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü Emekli Ziraat Teknikeri ve Arıcılık Uzmanı 56 yaşındaki Hüseyin İspirli, bölgemizde 1300 Arıcı 14 bin Fenni, 2 bin Adet Kara kovan Balı hasatına devam ediyor. 

İspirli, bu arada ilçemizde ilk ve tek olan yaklaşık 3 - 4 Dönüm  üzerine Arı Ürünleri Üretimi Çiftliğini Çetinkaya ( Mardar ) faaliyete geçtiğini dile getiren İspirli, Allah nasip ederse başta Bölgemize ve şehir dışına bu Arı Çiftliğinden Bal, Polen, Arı Sütü ve Propolis üretimi yaparak sevkiyatı güvenilir elden yapacağız dedi. Çetinkaya (Mardar ) bulunan Arı Çiftliğinde 160 ile 170 arası kovanımız var ve bu kovanların her birinde Kraliçe arı olmak üzere arılarımız fenni ve kara kovan balı yapmış için arı gibi çalışıyorlar.

İspirli, geçen yıl, bölgemizde arıcılar 20 Ton civarında Bal hasadı gerçekleştirirken, bu yıl ise mevsimin aşırı sıcak ve kurak geçmesinden dolayı 17 ton yani istediği verimi randevanu almamasına rağmen geçmiş yıllara nazaran iyi olduğunu söyledi. Özellikle Bölgemize uyumlu Yarı Kafkas, Karniol, İtalyan, Belfast ve Karpat arı cinslerinden, arı kolonisinden arıcılar arılarından bal üretimi elde etmeye çalışıyor.
 
Bal fiyatlarımız bu yıl Pandeminden dolayı artış  oldu.Geçen sene Fenni Bal fiyatlarımız 100 liradan, Kara Kovan ise 125 ile 130 Liradadan, Kestane Balı ise 160 liradan satılıyordu. Bu yıl ise Fenni Bal 130 lira Kara Kovan 150 lira ve Kastane Balı ise 180 lirdan müşterilermize sunuyoruz. 

Bal hasatın artık sonları seneye eğer mevsim istediğimiz gibi geçerse Bal rekortesinden fazlasıyla umudumuz var diye şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.