Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Bafra Ovası’nda örtü altı karpuz ve kavun fideleri toprakla buluştu

Türkiye’nin önemli ovalarından Bafra Ovası’nda Üreticiler tarafından ekilecek olan alanın sürülüp, ekime hazır hale getirilmesinin ardından, karpuz ve kavun fideleri tarlalara dikiminiyle birlikte örtü altına girmeye başladı.

Nisan ayı itibarıyla toprakla buluşan karpuz ve kavun fideleri, temmuz ayı ortasında ürünlerinin hasatına başlandıktan sonra vatandaşların sofralarda yerini alacak.

Koşuköyü mahallesinde üreticilik yapan Erhan Akbulut, verimli ovamızda 85 bin dekar alanda yazlık ürünü ekimi gerçekleştirilirken, bunların 13 bini karpuz ve 11 bin dekarı ise kavun karşılıyor.

Yaklaşık karpuz ve kavun fideleri 15 ile 20 örtü altında kalacak. Daha sonra örtüler üzerlerinden alınacak dedi.  

Bu yıl örtü altı karpuz ve kavun fideleri ekimlerine üreticiler tarafından verimli topraklarımız olan ovamızda  başlandığını söyledi. 

Örtü altı yapmamızda ki amaç ise karpuz ve kavunları erken hasat edip vatandaşlarımızın sofralarına ulaştırmaktır.. Bu yıl 13  bin dekar arası karpuz, 11 bin dekar kavun fidesi ekimi yaparak toprakla buluşturduk.

Özellikle Bafra ovası bu yıl Türkiye'nin sebze ve meyve ihracatında başı çekiyor. Türkiye'nin her yerine buradan sevkiyatlar yapılıyor.

Akbulut, pandeminden dolayı üreticiler olarak, girdilerde zor günler geçiriyoruz. Hiç bir şeyin fiyatı yerinde durmazken, aksine 3 katı fiyatla artışlar var. Bizi en çok bunaltan gübre,mazot, tohum, ilaç ve işçi girdileri. Bunlara ayak uyduramıyoruz.Ne yapacağımızıda şaşırttık, her yıl aynı dert. Devlet bu konuya bir türlü kesin çözüm bulamadı, devletten istediğimiz bu girdilere üreticileri ezdirmemesi. Alınterini olan emeğimizin karşılığını hakkıyla almak. Bunuda her üretici kardeşimiz hak ediyor. Akbulut, geçen yıl karpuz fiyatları 1 Lira ile 1.50 kruştan kabala ve halden çıkış  fiyatı bizleri biraz olsun güldürmüştü. Kavun  ise 1.50 kuruş ile 2 Liradan satılmıştı. 

Bu sene fiyatlar ne olur bilmem inşallah bu fiyatların üstü veya ona yakın gider. 

Zarar etmeyelimde bize yeter. Şimdiden verimli ovamızda yazlık ürünlerini eken üretici kardeşlerime bereketli bol kazançlar versin emeğinin karşılığını alırlar  diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda pandeminden dolayı zorlanan üreticilerimiz yazlık ürünlerini tarlalara dikmeye başladı.

Tosuner, bu yılda Üreticiler örtü altı karpuz - kavun ekimleri ise Nisan ayından Mayıs ayına kadar sürdürecek.  Temmuz ayında ise verimli ovamızda   hasad zamanı bu çıkan ürünler  Türkiye'nin önemli noktalarına sevkiyat dağılacak.

Karpuz geçen yıl Türkiye'nin büyük ölçüde açığını kapatarak birinci sıraya yerleşmiştik bu seneyi neyi gösterir hasat zamanı göreceğiz dedi.


Tosuner, son olarak, geçen yıl 8 bin dekar örtü altı karpuz,10 bin dönüm örtü altı kavun ekimi üreticiler tarafından ekimi gerçekleştirilmişti. Tosuner, verimli ovamızda bu yıl ise artış gözlemliyoruz üreticiler 13 bin dekar karpuz, 11 bin dekar kavun örtü altı ekimini gerçekleştirdiler. 

Bu yıl verimli Ovamızda Üreticiler tarafından 85 bin dekar alanda  yazlık ürünü dikimi gerçekleştirildi. 

Bunların 30 bin dekar Kapya Salçalık kırmızı biber, 13 bin dekar karpuz, 11 bin dekar kavun ekimi yer alırken diğerlerini de domates, acı - tatlı biber, patlıcan, dolmalık biber, salatalık ve diğer yaz ürünleri yer aldı. İnşallah ovamızda ve ülkemizde üreticiler adına güzel bereketli kazançlı yıl geçer tememnisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.