Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner798

BAFRA PİRİNCİ DÜNYA MARKASIDIR
banner852
 Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2.si düzenlenen “Çeltik Hasatı” Örencik Mahallesin de tören ve etkinliklerle gerçekleştirildi. Çeltik hasatına katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra’nın bir değerine daha sahip çıkarak “ Bafra Pirinci bir dünya markasıdır” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Çeltik hasatı nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bafra’mız Karadeniz Bölgesi’nin yüzde 60 pirinç üretim üstü konumundadır. Böyle olmasına rağmen Bafra’nın pirinci farklı il ve ilçelere markalaştırılmaktadır. Bu şekilde marketlerde ve piyasa da Bafra pirinci başka il ve ilçelerin pirinci gibi satılmaktadır. Bu durum bizim üreticimize, emek veren insanlarımıza büyük haksızlık olup bizleri ise çok üzmektedir. Bunun genel sebebi ise pazarlama da yaşanan paketleme problemdir. 1, 2, 3 kg’lık paketleme sistemleri oluştuğunda kendi pirincimizin marketlerde daha çok yer alacağına inanıyorum. Bunun için yapılması gereken ne varsa yapmalıyız. Bizde üzerimize düşeni tereddütsüz olarak, Bafra’mız için yerine getiririz. Bafra pirinci bir dünya markasıdır. Çiftçilerimizin daha çok kazanması ve hak ettiği övgüyü alması, ilçemizin bu önemli ürününün hakkıyla bilinmesi Bafralılar olarak hepimizin görevidir. Bu konuyu da Biz, Bafra olarak büyük bir aliyiz anlayışı ile aşacağız.

Bafra Örencik Mahallesin de (köyün de) gerçekleşen 2. Çeltik Hasat etkinliğine Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Okul ve Daire Müdürleri, Bafra PTT Müdürü Oskay Ünlü, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır ve muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Üreticiler ve çok sayı da vatandaş katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876