Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Bafra SASKİ Sondaj açmaya kalkınca köylü ayaklandı.

Bunun üzerine Köy halkı bu su sıkıntısını kendi aralarında çözmek için kollarısı sıvadılar.
köy halkı geçmiş dönemin muhtarı ile bir heyet kurarak Su Sorununu Gidermek İçin İmece Usulü Sondaj Açtılar. Üç Sene Önce Açılan Sondaja 150 Bin TL Masraf ettiler.

O dönem özel idareye bağlı olarak yola çıkan köylüler başarılı bir şekilde evlerine kadar kendi imkanları ile suyu getirmeyi başardılar. Anacak bu toplanan imce usulü yapılan çalışmada bazı köylüler suyun gelmeyeceğine inandıkları için bu projeye destek vermediler.

Köylü Vatandaş ancak yerel seçimlerden sonra bu yerlerin büyük şehre geçmesini hesaplamadıkları için Saski Devreye girdi. Köylü bu engellide açtı ve belediye ait yeri kendi köylerinin üstüne tapuladı.

Köylerine içme suyu getirmek isteyen 100 hanin 30 hanesi imece usulü yapılan projeye desteklemediler ve muhtarlar bir olup kendi köylerindeki yapılan projeyi hiçe sayarak Muhtar Erol Andıç ile birlikte Saski`ye Şikayette bulundular.

Bu olayın üzerine muhtar Erol Andıç Köyü ikiye böldü para veren köylüler isyan etti.
Muhtar projeyi hiçe sayarak, kendi köylülerini hiçe sayarak buradaki hizmetten herkes faydalanacak dedi. Bunun üzerine köylü biz yaptık başka köylüler neden faydalansın bizler 3 yıldır bu suyu kendi imkanlarımızla getirdik şimdi başkalarının kullanması sizce adalete sığır mı dediler ve Saski`nin sondaj atmasına karşı çıktılar.

Muhtar kaçtı köylü sondaj atacak olan ekibe işini yaptırmadı muhtar gelsin dediler. Muhtar gelmedi. Bunun üzerine köylü konuyu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma muhtarı olay Yerine getirdi.

Dikencik köylüleri yaptıkları projeye katkıda bulunmayan kişilerin katkı sağladığında herkes bu suyu içmeye hak kazanacaktır. Dediler.

Olay yerine gelen Bafra SASKİ Şube müdürü Osman Söyler ve dikencik mahallesi sakinleri dinledi. köylüleri ikna etmeye çalıştı Mahalle sakinleri sondajı biz kendi imkanlarımızla yaptık diğer haneler para vermediği için su vermedik dediler. Bafra Saski müdürü Osman Söylerin sağ duyulu davranması sonucunda iş tatlıya bağlandı. Saski Müdürü pojeyi yapan köylüye teşekkür etti. Emeğinizin karşılını sizlere biz sağlayacağız. Burada yapmış olduğunuz bu poje bizi maddi olarak yükümüzü hafifletti. Bizde Sizin Emeğinizi karşılıksız Kalebet bırakmayacağız. Burada bir irtibat kopukluğu olmuştur. Muhtarda bu konuda bütün herkesi gezip imce usulü yapılan bu projeye destek vermeyenleri ikna edeceğine inanıyorum. Bu kopukluğu düzeltmek Saski`nin işi değildir.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.