Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Bafra Tofaş Kavşağının açılışını Bakan Karaismailoğlu yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bafra'da Tofaş Kavşağı açılışını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,"Birçok ülkenin Türkiye’yi örnek alıyor,"Biz sadece ülkemizin belli bir bölgesinde değil Ardahan’da ne yapıyorsak Muğla’da da onu yapıyoruz. Kars’ta ne yapıyorsak Hakkari’de de onu yapıyoruz. İnşallah ülkemizin her noktasına bu eşit paylaşımlı projelerimizi yapıp devam edeceğiz. Bakanlık olarak yaşamın olduğu her noktada varız. Hayat, ulaştığınız kadar gelişiyor, büyüyor. Biz de bu bilinçle çalışıyoruz. 2023 çok önemli. O yüzden yılmadan, usanmadan güçlü altyapımızla konforu tüm vatandaşlarımıza kazandıracağız. Türkiye’deki bu büyük gelişme, dünyanın da daha çok gündeminde. Bakmayın siz bizim muhalefet partilerine. Çünkü yıllarca bizim gurbetçi kardeşlerimiz bile Avrupa’da dolaşırken Avrupa’daki ülkelere hayran hayran bakarlardı. Dünya tersine döndü. Gelip şimdi ülkemizde gördüklerinden gurur duyarak gurbete gidiyorlar. Hatta buranın ne kadar geliştiğini, Avrupa’yı bile ne kadar aştığını herkes görüyor. Zaten gelişmekte olan tüm ülkeler gelip, Türkiye’yi örnek alıyorlar. Sürekli bizleri ziyaretlere gelip, buradaki değişim ve bilgi birikiminden nasıl faydalanırız diye bizlerden görüş ve öneriler alıyorlar. İnşallah biz de dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip ülke olarak inşallah 2023’ü atlattıktan sonra Türkiye artık dünyaya yön veren en büyük ülkelerinden birisi olacak” şeklinde konuştu.

Sadece belli bölgeler ya da şehirlerimizin değil, her ilimizin kalkınması için yatırımlarımızı ülke sathına yayıyoruz. Cumhuriyet döneminde hiçbir hükümetin göstermediği fakat Anadolu'muzun bu kadim ve güzel şehri Samsun'un fazlasıyla hak ettiği ihtimamı göstererek, şehrimize 19 yılda ulaşım ve iletişim harcamaları için 10 milyar 282 milyon liradan fazla yatırım yaptık. 2003 yılında Samsun'da sadece 120 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 310 kilometreye çıkardık. İl genelindeki 808 kilometrelik yol ağının yüzde 38'i bölünmüş yol standardındadır. Samsun'u bölünmüş yollarla Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop'a bağladık. 2003-2021 yılları arasında Samsun il genelinde 235 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı yol yaptık. 2'si çift tüp tünel olmak üzere toplam uzunluğu 2 bin 235 metre olan 22 tünel yaptık. Bunun yanında toplam uzunluğu 14 bin 193 metre olan 113 köprüyü tamamladık. 1993-2003 arasında kara yolları adına Samsun'a sadece 701 milyon liralık yatırım yapılmışken hükümetlerimiz döneminde bu miktarı iki kat artırarak, 9 milyar 147 milyon liraya çıkardık. Samsun'da devam eden 10 kara yolu yatırımının toplam proje tutarı, 9 milyar 147 milyon lirayı aşıyor. Kızılırmak Havzası'nın bereketli topraklarında yer alan Bafra, tarım ve tarıma dayalı sanayisi ile Samsun'un göz bebeğidir. Her geçen gün artan organize sanayi yatırımları ilçenin büyümesine ciddi katkılar sağlıyor. Gelişen sanayi ile birlikte artan araç ve yaya trafiği, Samsun-Sinop transit trafiğini daraltıyor; yoğunluk, Bafra içerisindeki trafiğinde de bunaltıyordu. Bugün açılışın yapacağımız Bafra Otogar Farklı Seviyeli Kavşağı hem Samsun-Sinop transit geçişini rahatlatacak ve hem de Bafra şehir içi trafiğine nefes aldıracak. Milletimize faydalı olmanın ne demek olduğunu, yaşadığınız heyecandan anlıyoruz.

Bakan Adil Karaismailoğlu, “Bazılarının hayal dediği bazılarının da hayal bile edemediği çok büyük işleri başardık. Bir devrim niteliğinde projeler gerçekleştirdik. Bunların hepsi neden yapıldı? Hepsi vatanımızın, milletimizin sevgisinin bir tezahürüydü. Bölünmüş yol uzunluğunu kısa sürede 30 bin kilometre uzunluğa çıkarmayı hedefliyoruz. 26 olan havalimanı sayımızı 56’ya çıkarttık. Demir yollarında da önemli yatırımlarımız var. Tüm dünyanın gıptayla baktığı, dünyanın en önemli teknolojik işlerini, mühendislik harikası projeleri ülkemize kazandırdık. Hepsi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye kazandırmış olduğu vizyon ve ekip olarak da sizler ve bizlerin verdiği katkıyla bunlar olmuştur. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.