Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

Bafra Ülkü Ocakları 19 Mayıs Mesajı

Millî Mücadele, MillîHaysiyet 

Millî Mücadele'yi  döneminin zorlu şartları içerisinde değerlendirmek için öncelikle Millî Haysiyet sahiplerinin, vatan savunması söz konusu olduğunda kadın erkek, yaşlı genç bir ve beraber neler ortaya koyabildiğini kavramak gerekmektedir.  Atatürk Samsun'a ayak bastığında onu karşılayan tek kadın olan Sakine Baturay, Sivas Kongresi'nde Ata'nın karşısına çıkıp Millî Mücadele'ye katılmak istediğini dile getiren ve 300 kişilik bir birliği komuta eden Fatma Seher, namı diğer Kara Fatma, 

Bebeğinin üzerindeki battaniyeyi alıp ıslanmasın diye cephanenin üzerini örten Şerife Bacı... ve daha nice Millî Haysiyet sahibi kadın kahramanlarımız biz ve bizden sonrakilere örnek birer Millî Şahsiyet olmuşlardır. 

Antep'te Şahin Beğ, Maraş'ta Sütçü İmam, Tunceli'de Diyap Ağa, Aydın'da Yörük Ali, Çanakkale'de Bigalı Mehmet Kazım, İzmir'de Hasan Tahsin... ve daha nice Milli Haysiyet sahibi halk kahramanları bu memleketin çocuklarına anlatılması gereken Millî Şahsiyet'lerdir. 

Yüzlerce, binlerce yıldır Millî Şahsiyet'leri hiç eksik olmayan Yüce Türk Milleti'nin mensubu olmak, belki biraz da tarihin verdiği yüksek sorumluluğu taşıyabilmenin ne kadar mühim olduğunu göstermektedir. 

Bu sorumluluğun her zerresini ruhlarında hisseden, Türk Milliyetçileri, Ülkücüler,  İzmir'de Hasan Tahsin'in sıktığı ilk kurşun, Amasya Genelgesi'nde tarihe akan mürekkep, Dumlupınar'da  "ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" emrinin de sancaktarlarıdır. 

Tarihin çağırdığı yerde biz hep var olacağız. 

Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.  

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, bütün Millî Şahsiyet'lerimizi, Şehit ve Gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.