Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Bafra Ülkü Ocakları aşure dağıttı

Samsun’un Bafra ilçesinde MHP Bafra İlçe Başkanlığı, Ülkü Ocakları Bafra Şubesi ve Türkiye Kamu çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Bafra Şubesi tarafından ‘’BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ.Yunus Emre…’’ sloganıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde kurulan stantta cuma namazı çıkışında Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi.
Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde kurulan stantta vatandaşlara Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna , Ülkü Ocakları Bafra Şubesi Başkanı Ceyhan Düzgün  ve Türkiye Kamu çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Bafra Şubesi Başkanı Sami Keskin, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Bafra Barış Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kale,  ve iş insanı Akif Arslan  tarafından aşure ikram edildi.

MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna yaptığı konuşmada,’’ MHP Bafra İlçe  Teşkilatı olarak bu mübarek ayda aşure günü münasebetiyle böyle bir organizasyona imza attık.Yine bugün diyoruz ki Rabbimiz birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Bu aşure gününde en büyük dualarımızdan biri bu. 
Dinimizce Muharrem ayı kutsal bir ay ve bu aya özel olarak yüzyıllardır aşure etkinliği ülkemizde yapılıyor. Biz de MHP olarak Ülkü Ocakları Bafra Şubesi ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Bafra Şubesi ile birlikte Aşure etkinliği düzenledik.  Birlik ve beraberliğimizi arttıran, kaynaşma ve dayanışmayı sağlayan bu tür özel günlerde halkımızla iç içe olunması bakımından bu etkinliğin verimli geçtiğini düşünüyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim olsun derken de tüm hemşehrilerimizin aşure gününü kutlarım.’’dedi.

Ülkü Ocakları Bafra Şube Başkanı Ceyhan Düzgün,’’ Böyle mübarek aylar toplumumuzu, insanlarımızı birleştirir. Birliğimizi pekiştirir. Bizlerde böyle mübarek ve anlamlı bir günde halkımızla iç içeyiz. Bizler sadece bu günlerde değil, toplumumuzun ortak bütün değerlerinde varız. Muharrem ayının ülkemize hayırlar ve bereket getirmesini diliyorum. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Ülkü Ocakları Bafra Şube Başkanlığı olarak her zaman toplumsal projelere imza atarak vatandaşlarımızın ve milletimizin yanında olacağız."diyerek sözlerini tamamladı. 

Türkiye Kamu çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Bafra Şubesi Başkanı Sami Keskin,’’ Muharrem ayı tüm insanların birbirine yaklaştığı paylaşmanın huzura erdirdiği çok özel bir aydır. Sevgili peygamberimizin de söylediği gibi ramazan ayından başka ayda oruç tutacaksanız bu ay muharrem ayı olsun sözleri bizlere muharrem ayının ne kadar kıymetli bir ay olduğunu göstermektedir. Muharrem ayı İslam âlemi ve insanlık tarihi açısından ibretlik hadiselerle dolu bir aydır. Bizlerde TÜRKAV olarak muharrem ayının simgesi olan aşureyi paylaşmanın ve kardeşliğin önemine vurgu yapmak amacı ile vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bu etkinliğimizin iyiye, güzele ve paylaşmaya vesile olmasını diler, muharrem ayının İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim.’’dedi.
Aşure dağıtımına çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.