Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Bafra Ziraat Odası Basın ile Buluştu

Kahvaltının ardından düzenlenen basın açıklamasında Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner tarafından 5 yıllık görev süreleri değerlendirildi. Başkan Tosuner konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

HAFTANIN 5 GÜNÜ OVADAYIZ

“ Sözlerime başlamadan önce Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Biliyorsunuz 5 yıllık bir görev süremiz oldu. Biz bu göreve huzuru sakinliği ve birlikteliği sağlamak adına talip olduk. Göreve geldiğimizde ilk etapta vermiş olduğumuz sözümüzü tutarak Toprak Tahlil Ofisimizi kurduk. 5 sene içinde ekim ve hasat şenlikleri düzenledik. Bursa Antalya gibi illerde düzenlenen tarım fuarlarına katıldık. Genç çiftçiler için seminerler düzenledik. Haftanın 5 günü ovada tarımla bire bir geziler düzenledik.

BAFRA’NIN TARIMDA VAR OLDUĞUNU İSPATLADIK

Dünyada Bafra’nın tarımda var olduğunu ispatladık. Hatalarımız kusurlarımız olmuştur Biz bunları kabul edecek kapasitedeyiz. Bize en büyük desteği veren Samsun Valimiz Osman Kaymak’a da şükranlarımızı sunuyoruz. Çarşamba Şeker Fabrikası konusu gündemde şuan. Bu konuda en büyük gücü Bafra’nın vereceğine eminim. Bafra 2000’li yıllarda yaklaşık 35 bin 40 bin ton rekolte yakalamıştı. Tarımda ikinci mahsul olabilir Bafra adına. Ama şuanda 9 bin tonun üzerinde bir rakam var. Bafra’da az da olsa 15, 20 bin dekarı yakalarsak ilerisi için güzel olur. Kışlık sebzelerde şuan bir sıkıntı var ama inşallah önümüzdeki yıl daha iyi seviyelere gelir. Biz gece ve gündüz tarım yapan çiftçilerimize açığız. Onların yanındayız. Birlik ve beraberlikle biz Bafra’nın çıtasını yükseltmek zorundayız. Biz Bafra’nın ismini duyurmaya mecburuz. Bizim yapmış olduğumuz ürünlerimiz her yerde parmakla gösteriliyor. Toprak Tahlil Ofisimizi 2016 yılında kurduğumuzda ülke genelinde üst üste birinci sıradaydık. RANT NEREYE GİDİYOR Bugün Bafra ovasında lahananın kilosu 20 kuruş Ankara Halinde 2 lira böyle bir uçurum olmaz. Aradaki rant nereye gidiyor. Tarım Bakanlığı’nın denetimlerini sıklaştırması gerekir.

2020 YILINDA PİRİNÇTE MARKALAŞIYORUZ

Biliyorsunuz pirinçte hala bir markamız yok. İnşallah 2020 yılında Bafra pirincini markalaştırıyoruz. Bafra’da bunları yapacak gücümüz var. Çiftçimizle yöneticilerimizle basınımızla bunları başarabiliriz. 48 Bin üye var Ziraat Odasında hepsi faal olmasa bile bu işi yapmış yapıyor olanlar var. Bizim koltuk sevdamız yok. Hiçbirimiz daha 1 saat o koltuklarda oturmadık. Biliyorsunuz Tarım İlçe Müdürlüğü Kaymakamlık, Belediye gibi kurumlar Sedde Yoluna gidiyor. Bizde orada uygun bir yer bulursak taşınabiliriz. Ama biz şu anki yeri alırken Ziraat Oda’sının önderliğinde sözleşme ile aldık. Tüm birliklerin bir çatı altında toplanmasını istiyorum. Çiftçi geldiğinde tüm işlerini bir yerde görmeli. Süt Birliği, Et Birliği tüm birliklerin bir yerde toplanması lazım. Bafra anlatılması bitebilecek bir ilçe değil. Ucu bucağı yok.

SİZİN YAPTIĞINIZ TEFECİLİĞİ AŞAR

Bafra’da ve Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullananlarla ilgili de bir dosya oluşturduk. Huzurunuzda Milletvekilimiz Orhan Kırcalı’ya da çok teşekkür ediyorum. Tarım Bakanımız Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızda dahil Bafra olarak tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ile görüştük. Değişken faiz sıkıntısı ile gittik. Orada Milletvekilimiz Orhan Kırcalı, Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ile görüşmesinde dosyayı göstererek “sizin bu yaptığınız tefeciliği aşar” dedi. Müdür cevap veremedi. Çiftçinin yanında olan vekilimize teşekkür ediyorum”dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.