Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Bafra’da 4 ekim sokak hayvanları koruma günü
banner852

Bafra Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde;hayvan sevgisini aşılamak ve sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmak adına kapılarını bu kez çoğunluğu çocuklardan oluşan ziyaretçilerine açtı.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde Veteriner Hekim Orkun Demir tarafından merkez bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ziyaretçilere bilgi verildi.

Samsun sınırları içerisinde Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs Belediyesi’nin bağlı olduğu Bafra Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde 2 Veteriner Hekim ve 5 personel görev yapıyor.

Merkezde son bir yıl içerisinde 1908 köpeğin kısırlaştırma, aşılama ve işaretlenme işlemleri ile 960 hasta ve 340 yaralı köpeğin acil müdahalesi ve tedavisi gerçekleştirildi.

Bu hayvanlardan 78 tanesi tedavisinin devamı için Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne, 410 sahipsiz kedi ise refah içerisinde yaşaması için kedi kasabasına sevk edildi.

Bafra Belediyesi Çevre Koruma ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeayrıca 220 yavru köpek ve 372 adet yetişkin köpek sahiplendirilerek kayıt altına alındı.

İlçe sınırları içerisinde 5 farklı noktada bulunan besleme noktalarımıza düzenli olarak mama ve su ihtiyaçlarının karşılanması da bu merkez personeli tarafından yapılıyor. Kış aylarında ise kırsal kesimlerde olan sokak ve yaban hayvanları için su ve yiyecek temin ediliyor.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde sadece Bafra değil Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs ilçelerinden gelen taleplerinde değerlendirildiğinin altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde çoğunluğu minik hayvan severlerden oluşan ziyaretçilerimizi merkezimizde misafir ettik. Onların gözlerindeki hayvan sevgisine tanık olduk. Biz yetişkinlerde sadece bir gün değil, karşılıksız sevgileriyle bizlere yaşam sevinci veren minik dostlarımıza hep sevgiyle yaklaşalım. Dünyamızın, ortak evimiz olduğunu unutmayalım. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876