Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Bafra’da Engelli Hakları Bilgilendirme konferansı yapıldı

Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda düzenlenen” Engelli Hakları Bilgilendirme “ konferansına yapıldı.

Engelli Hakları Bilgilendirme konferansı saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasıyla program başladı.

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül ;”İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak, ortaya çıkmış bir sonuç olmakla birlikte engellilerin normal hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşması ile mümkündür. diğer ülkede olduğu gibi ülkemizde de sosyal yaşam, sağlık,eğitim,güvenlik istihdam,erişe birlilik, bakım ve rebalitasyon ve mali kolaylıklar gibi bir çok haklar tanındığı görülmektedir.Ancak devletimizin engellilere sağlamış olduğu bu hakların çoğunu belki kimimiz bilmiyor.Bu sebeple Bafra Görme Engelliler Derneği ,Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi ,Bafra Otizmle yaşayan Aileler Derneği ve Bafra İşitme Engelliler Derneği Bafra Şubesi iş birliği içerisinde “ Engelli Hakları Bilgilendirme “ konulu bir konferans gerçekleştirmeyi düşündük.”

İŞKUR Bafra Hizmet merkezi müdürlüğü, Bafra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Bafra Gelir idaresi başkanlığı gibi,ilgili kurumlarımın görevlendirdiği uzman kişiler bizlere engelli hakları ile ilgili önemli bilgiler aktaracaktır.Bilmediğimiz bir çok konuyu bizlere aktaracaklardır.”Engelli Hakları Bilgilendirme “ konferansına hoş geldiniz.” dedi.

İŞKUR Bafra Hizmetler müdürü Erdem Gökduman;” İşkur’un görme engelli ve engelli vatandaşlarımız rahatlıkla iş kurmak yada işçi personel alımlarında kurumlarımızdan rahatça bilgi alacaklarını ifade etti.İş kur üzerinden çıkacak işçi alımlarında kişinin üzerinde KOSGEB gibi vergi levhasının olmaması gerektiğini ifade etti.” söyledi.

Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı personeli sosyal yardım ve inceleme görevlisi Ercan Gümüş ise yapılacak işlerle alakalı olacak işlemlerin ön kayıtının nasıl alınacağını engelli vatandaşlara tek tek sinevizyon eşliğinde anlattı.

Bafra Belediye Sosyal Hizmetler müdürü Yaşar Şenel ise;”Bizler ve Belediye Başkanımız personelimizle birlikte tüm imkânlarıyla engellilerimizin sorunlarını değerlendirip, engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını dinliyor ve dile getiriyoruz. Engelli Kardeşlerimizin sorunları bizlerin sorunları ihtiyaç doğrultusunda her daim kendilerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyorum.” Dedi.

Program sonunda konuşma Bafra Sosyal Hizmetler müdürü Muzaffer Şahin katılımcı kurum temsilcilerine teşekkür etti

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.