Öne Çıkanlar Samsun atakum
banner798

Bafra`da Kıbrıs Gazilerine Ödül

Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediye Başkanlığının organizasyonuyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Kıbrıs Barış Harekâtının 45'inci yılında Bafralı Kıbrıs gazilerine verilmek üzere gönderilen 63 berat ve madalyanın tevcih töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin “ Bu emsali olmayan barış harekâtında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 415 kara, 65 deniz, 5 hava ve 13 jandarma olmak üzere toplamda 498 şehidi ve 1200 yaralı askeri mevcuttur. Kurtuluş mücadelemizin ilk kıvılcımının atıldığı Samsun’dan ise Kıbrıs Barış Harekâtında 13 şehit verilmiştir. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği “Az zamanda çok iş yapacağız” emrine uyarak orada gerçekten de az zamanda çok işler yaptık. Ben orada şehit olanlara Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” dedi.

Gazilere teşekkür eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Bu topraklarda bizi rahat bırakmayan bizimle mücadele eden bir kesimin olduğu aşikâr. Ama biz tarihimizde bunun kahramanlığını yaptık. Ve ülkemizi kimseye bırakmadık. Kıbrıs Barış Harekâtı sınırlarımızın ötesinde gibi görünse de aslında bizim bir parçamız. Biz orada hem kendi halkımızı hem de Rumlara da huzur getirdik. Batıda “Kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığını görmek isteriz anlayışı hâkimdi.” Şimdi güncel bir konu Akdeniz’de doğalgaz arıyoruz. Bugün biz Akdeniz’de doğalgaz arıyorsak bunun sebebi Kıbrıs’ın bizim olmasıdır. Biz şuan orada gaz arıyorsak bunlar sizlerin sayesinde kahraman askerlerimizi, gazilerimizi tebrik ediyor, şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum." Dedi. 

Kaymakam Vekili Fikret Zaman ise, Kıbrıs Barış Harekâtı tarihimizin şanlı sayfalarından biri.45 Yıl önce soydaşlarımıza yönelik saldırılara dur demek için canını siper eden kahramanlarımızla bu gün burada bir arada olmaktan onur duyuyorum. Bu vesile ile vatanımızın her karış toprağı için toprakla kucaklaşan şehitlerimize de bir kez daha rahmet diliyorum. Dedi.


Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende, konuşmaların ardından protokol tarafından 63 Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisine berat ve madalyaları verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.