Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Bafra`da Mera Islah ve Amenajman Projesi Açılış Törenine

Samsun Valisi  Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilimiz Sayın Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, protokol üyeleri ve çiftçilerimizle birlikte, Bafra ilçesine bağlı Elifli Mahallesinde gerçekleştirilen Mera Islah ve Amenajman Projesi Açılış Törenine katıldı.

Bafra`da yaklaşık 400 bin büyükbaş ve 275 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu ve ilimizin 1.3 milyon tonluk kaba yem ihtiyacının %76’sının mera, orman, fındık içi ve yem bitkisi ekilişlerinden karşılanmakta olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, hayvanlar için bir barınma alanı da olan meraların aynı zamanda kaba ve ucuz yem deposu olduğunu belirterek, "Üreticilerimizin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanmasında, ekonomik olmasında, hayvancılığın gelişmesinde ve sürdürülebilir olmasında meraların ıslah edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda ilimizde 50 bin dekar alanda mera ıslah çalışmaları tamamlanmış olup, devam eden Mera, Islah ve Amenajman Projelerimizden biri olan Bafra ilçesi Elifli Mahallesi mera ıslah alanı da toplam 879 dekar yüz ölçümüne sahiptir." dedi.

İlimizin zenginliklerini ve potansiyellerini ortaya çıkartarak, imkânlarımızı en iyi şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Sayın Valimiz, mera ıslahının çiftçilerimize sağladığı yararın yanında milli ekonomiye de önemli katkılar sağlayacağını belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.