Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner867

Bafra`da yarım asırlık  Bileyici iş başında
banner852

Kurban Bayramı'na 3 gün  kala  Bafra'da başta seyyar ve bıçakçılarda yoğunluk artışı yaşanıyor. Kurban kesecek vatandaşlar tarafından  getirilen körlenmiş veya kesmeyen bıçaklar usta bıçak bileyicileri  tarafından özenle bileniyor.

"Bileyicilerden Uyarı ; Bileme işlemlerinizi arefe gününe bırakılmamalı"

Bafra ilçesinde  Cumhuriyet Caddesin de  1973 yılından beri atalarından kalan Çarkın üstündeki Bilo taşıyla Bıçak Bileyiciliği yapan 61 yaşındaki  Yusuf Oyanık, Kurban Bayramı'na sayılı günler  kurban kesecek olan vatandaşlarımız başta olmak üzere, kasaplar da kıyma makinelerinin bıçaklarını biletmek için  yoğunluk yaşandıklarını belirtti. Bıçaklarını bileyecek vatandaşların bayramın gelmesini beklememelerini belirten Oyanık, "Vatandaşlar  hiç beklemesin işlerini son güne bırakmasın, gelsin bıçaklarını biletsin. Kurban Bayramı'na 1 haftadan kısa süre kaldı. Bilediğimiz bıçaklar dan ebatına göre ücret talep ettiklerini belirten Oyanık, Bıçağın küçüklüğüne ve büyüklüğüne göre 2 ile 4 TL ücret alıyoruz, Satır dan  ise 5 - 6 TL  ve Kıyma Makinesi bıçağının bilenmesinde 7 -8 TL Ücret aldıklarını söyledi. Özellikle bu işin arefe gününe bırakılmamalı. O zaman çok sıkışıklık oluyor ve yetişemediklerini " söyledi.

Özellikle ben atalarımızdan görmüş olduğum sadece insan gücüyle çalışan Çark dediğimiz ve üzerinde Bilo taşıyla biliyoruz eskiler iyi bilir bıçağa zarar vermez ve bıçağın ağzını açar iyi biler. Elektrikli bıçak bileme ise bıçağın suyunu alır ve iyi olmaz. O yüzden eski  beni iyi bilir ve yerimi de bilirler. Bıçak Bilemeler en az 5 - 10 dakikamızı alıyor. Son olarak  yeni bıçak alacak vatandaşların bıçakların ağızlarına mutlaka kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Oyanık, alınan Çin malı bıçaklarla sağlıklı bir kesimin yapılamayacağını ifade etti.

HABER / FOTO : Ebubekir Yılmaz

Anahtar Kelimeler:
BafraBafra Bileyici
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876