Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner797

Bafralı şairler 2020' ye de hızlı girdi
banner852

Türk Edebiyatı' na önemli ve kaliteli isimler, şairler, yazarlar ve sanatçılar kazandran Samsun ili ve çevre ilçelerinden Bafra, Alaçam, Terme, Vezirköprü, Çarşamba, Kavak ve diğer şehirlerimizdeki şiir dinletileri, etkinlik, sanat, kültür ve müzik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bu amaçla Samsun ilinde KADEF, ADD, Çarşambalılar Derneği, İlkadım Acemtekkesi, SASAD, Atakum Şiir ve müzik dinletileri ve civar ilçelerde çeşitli şiir ve müzik etkinlikleri devam ediyor.

Bu sözü edilen şiir ve müzik dinletilerinde Samsun ve ilçe şairleri de şiiirlerindeki kaliteyi; her geçen günde daha da ileri bir seviyeyeyükseltme imkânına sahip oluyorlar.

Bu şekilde çok sayıda şair kendisini bu etkinlikler sayesinde daha da geliştirme, şiir kitapları yayınlama yoluyla hatırı sayılır hamleler yapma imkânı bulabiliyor.

Bafralı şairlerden bazıları ise şöyle :

Kültür Bakanlığı Halk Şairi, Bafra' da ikamet eden Birfani mahlaslı, aslen Alaçamlı Mehmet Alan ve Samsun ilinde ikamet eden kardeşi Pirfani mahlaslı Adem ALAN, şair İbrahim Ünlü, Almanya' da çalışan Bafralı şair Aydın Bayraktar ( Cemal Aydın ), Yazar Mert Çelebi, şair ve eğitimci Ülkü Bulut Duran, şair ve Bafra Şiir Kulübü Başkanı Fatma Hatun Esen, şair Erdoğan Kurt, şair Celal Karaca, Yazar Kevser Küçük, Araştırmacı yazar Ali Ak, şair ve yazar İdris Anarat, yazar ve emekli öğretmen Fatma Dursun Şener, eğitimci şair ve yazar Recep Şen, şair ve yazar İrfan Şen, eğiitmci, şair ve yazar Gülay Altınsoy ve ablası şair ve yazar Bedriye Yazgan ve oğlu yazar Vahit Yazgan, şair, yazar ve eğitimci Gülseren Akdaş, eğitimci şair ve yazar Süleyman Altunbaş, şair Mehmet Çakır, eğitimci yazar Faruk Gülşen, eğitimci ve Araştırmacı yazar Hasan Yiğit, şair ve Okul Müdürü Ahmet Kafkas, şair ve eğitimci Yılmaz Yetiş, şair ve eğitimci Fatih Tezce, aslen Artvinli olup EngizMahallesi şairi ve zaman zaman Bafrave diğer şehirlerdeki şiir dinletilerine katılan Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun, şair Selçuk Ataseven, şair, yazar, emekli öğretmen ve Bafra Özel Atom Karıncalar Anaokulu Müdürü Oktay Zerrin aklımıza gelen ilk isimlerden.

Bu sözü edilen Bafralı şair ve yazarlardan bir kısmı; Samsun ilinde düzenlenen şiir dinletileri ve etkinliklerine de sürekli katılırken; yeni şiir ve diğer konudaki kitaplarını edebiyat piyasasına sunmanın tatlı telaş ve heyecanını yaşıyorlar.

Bafralı şair ve yazarlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber Merkezi- Bafra

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876