Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Başbuğ Türkeş Yolu Türk Ve İslam Sevdasının Adıdır

Bafra Ülkü ocakları, MHP, Ülkücülük ve ülkü ocaklarının kurucusu Alparslan Türkeş’in vefatının 24.yılında bir açıklama yaptı. Bafra Ülkü Ocakları adına Ülkü Ocakları Başkanı Kemal Şahin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

80 YIL SÜREN KESİNTİSİZ VE ÇİLELİ BİR MÜCADELE

“   Başbuğumuz Alparslan Türkeş 25 Kasım 1917 tarihinde doğmuş, ebedi âleme göç ettiği 4 Nisan 1997 tarihine kadar 80 yıl devletimize, İslam’a ve aziz Türk milletine hizmet etmiştir.Başbuğumuzun  Sevdası Türk milleti ve İslam olmuştur. Bu anlamda milyonlarca millet, devlet, İslam, bayrak ve vatan sevdalısı ülkücü yetiştirmiştir. Başbuğumuzun hayatıda bu hizmet için sürekli mücadele, kendini yetiştirmek, fedakârlık, sürgün, işkence ve çileler ile geçmiştir. Başbuğumuz bir askerdir. 1936 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni pekiyi derece ile asteğmen olarak bitirince Ankara ve Harp Akademisi yılları başlar. 1938'de Harbiye'den mezun olur, artık O Türk Ordusu'nun genç bir teğmenidir ve Türk Milleti'nin emrindedir.Başbuğumuzun Türk İslam sevdası çilelerle doludur. Başbuğumuz daha bir Teğmenken 1944 yılında Türk milliyetçiliğini savunduğu için bir grup arkadaşıyla beraber tabutluklarda işkencelere uğrar. 9 ay hapis yatar ve sonunda beraat eder.

BAŞBUĞ TÜRKEŞ ULUSLARARASI EKONOMİ VE NÜKLEER ENERJİ EĞİTİMİ GÖRDÜ

1951 yılında Kurmaylık sınavını kazanır ve 1955 yılında Harp Akademisi'nden Kurmay Binbaşı olarak mezun olur.1955 yılında  dış görev için açılan sınavı kazanarak A.B.D. Pentagon'da NATO Türk Temsil Heyeti üyeliğine atanır. Bu arada Üniversitede Uluslararası Ekonomi eğitimi görür. 1957 yılında Türkiye'ye döner.1959 yılında Almanya'ya Atom ve Nükleer Okulu'na gönderilir ve bu okulu başarıyla bitirir. O artık bir Kurmay Albaydır. 1960 ihtilalinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevini üstlenir. Bu vazifesi esnasında Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet istatistik Enstitüsü, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü veAksaz deniz üssü gibi tarihi ve önemli görevler yapacak kurum ve kuruluşları kurar.

BAŞBAKANLIKTA Kİ CIA OFİSİNİ KAPATTI

Başbakanlık makamı yanında bulunan ve CIA Ofisi olduğunu tespit ettiği, içimize kadar girmiş Amerika’nın her türlü gizli bilgilerimize ulaştığı CIA ofisini kapatır. Amerikan Büyükelçisinin ve Amerika’nın baskılar yapmasına rağmen bir daha açtırmaz. Türkiye’nin Nükleer enerjiye sahip olması gerektiğine inandığı için bundan 60 yıl önce çalışma başlatır ve bu çalışmaların sonucunda Mersin Akkuyu ve Sinop’ta Nükleer enerji santralleri kurulmasına karar verir. Ne yazık ki görevden alınarak Hindistan’a askeri müşavir olarak sürgün edilir. 2021 yılındayız ve aynı iki bölgde Nükleer enerji santralleri kurmakta olduğumuz Başbuğumuzun öngörüsü ve vizyonunu bir kez daha gösteririr.

SÜRGÜNDEN ÜLKEMİZE DÖNDÜ

1961-62 1963 yılına kadar 2,5 yıl, yönetimi elinde bulunduranlarca Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Türkiye'ye dönmesine müsaade edilmez. 23 Mart 1963 tarihinde Başbuğ Alparslan Türkeş sürgünden yurda döner.Dava arkadaşlarıyla birlikte kadro oluşturup partileşmek amacıyla "Huzur ve Yükseliş Derneği" adli bir dernek kurar. Kısa bir süre sonra Talat Aydemir'in giriştiği darbe teşebbüsüne karıştığı iddiası ile tutuklanır ve Mamak Askeri Cezaevinde dört ay hücre hapsinde yatar, yargılanır ve beraat eder.

SİYASETE GİRDİ 2 KERE BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI YAPTI

Tarih 31 Mart 1965 saat 11.00 de Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne katılır.Tarih 1 Ağustos 1965 Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi Büyük Kurultay’ında Genel Başkanlığına seçilir. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde Ankara milletvekili seçilir. 1969  yılındaCumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adi Milliyetçi Hareket Partisi amblemi de Üç Hilâl olarak değiştirilir. O yıl yapılan genel seçimlerde Adana milletvekili olarak seçilir.İlki, 31 Mart 1975 -13 Haziran 1977 yılları arasında ve ikincisi de 1 Ağustos - 31 Aralık 1977 tarihleri arasında merhum Süleyman Demirel başkanlığında kurulan koalisyon hükümetlerinde MHP Genel Başkanı olarak, Başbakan Yardımcılığı ve Devlet Bakanlığı yapar. Ülkü Ocakları, Büyük Ülkü Derneği ve diğer mesleki örgütlenmelerini sağlar. Esir Türkler ve Turan ülküsünün mücadelesini kararlılıkla sürdürür. Rusya’nın Komünizmi Türkiye’ye ihraç etmesi o zaman ki adıyla SSCB Türkiye’yi işgal etmesine karşı mücadele içerisinde olur.

VATANINI VE MİLLETİNİ SEVMENİN BEDELİ OLARAK İDAMLA YARGILANDI

1 2 Eylül 1980 sabahı pusudakiler yeterince olgunlaşan şartların neticesi ihtilâllerini yaparlar. Başbuğ Alparslan Türkeş ve Türkiye'nin komünist bir ihtilâle kurban olmasını engelleyen Ülkücü Hareket sanık sandalyesinde, idam sehpalarındadır. Mamaklar ve C5'ler bu sürecin şekillendiği mekânlardır.Başbuğumuz 12 Eylül'den üç gün sonra teslim olur. Cunta tarafından tutuklanan Başbuğ, önce 1 ay Uzun Ada’da daha sonrada Ankara Askeri Dil Okulu'nda ve hastalandığı dönemde de Mevki Hastanesi’nde 4,5 yıl hapis yatar. O ve 218 Ülkücünün idamı istenir, 9 Nisan 1985'de tahliye olur ve beraat eder.

12 EYLÜL 1980 SONRASI

Tarih 6 Eylül 1987 Yapılan referandum neticesi diğer siyasilerle birlikte Başbuğ’a da konulan siyaset yapma yasağı kalkar ve Başbuğ Milli Ülküyü iktidar yapmak davayı kitlelere anlatmak için yine meydanlardadır. Tarih 4 Ekim 1987.. Milliyetçi Çalışma Partisi olağanüstü kongresinde Genel Başkanlığa seçilir. 20 Ekim 1991 Genel seçimlerde MÇP'nin RP ve IDP ile yaptığı seçim ittifakı neticesi Yozgat milletvekili seçilir. Başbuğ, son kez T.B.M.M.dedir. Bu dönemde ülkemizi kasıp kavuran bölücü teröre karşı en etkili mücadeleyi O gerçekleştirir.Tarih 27 Aralık 1992..Oniki Eylül'ün kapattığı partilerin tekrar açılabilmesini sağlayan değişiklikler neticesi toplanan MHP'nin son kurultay delegeleri, MHP'nin isim ve amblemini MÇP'nin kullanabilmesine karar verirler. Tarih 24 Ocak 1992 MÇP'nin 4. Olağanüstü kurultayı toplanır ve partinin adını MHP amblemini Üç Hilal olarak değiştirir. SSCB’nin dağılmasıyla 5 Türk devleti kurulur. Başbuğumuz yaşarken Tarihin haklı çıkardığı bir devlat adamı olarak bir kez daha haklı çıkmıştır.

MİLYONLARCA İNSAN UĞURLADI

Yıl 1997... tarih 4 Nisan... Son Başbuğ Alparslan Türkeş ebedi aleme sevdalısı olduğu ALLAH’A kavuşur. Türk Milleti onu karlı bir günde milyonlarla dualar ve tekbirler ile uğurlar. Başbuğumuz her türlü yabancı ideolojiye Komünizme, Faşizme, Kapitalizme, siyonizme ve emperyalizme karşı mücadele etmiş. Yerli ve milli bir fikir olan ÜLKÜCÜLÜĞÜN kurucusudur. Milletimizin her ferdinin milletine sevdalı Başbuğumuzun hayatını, mücadelesini ve ülkülerini bilmesini isteriz.  Biz onu kurduğu kutsal Ülkü ocaklarında bu amaçla bir nefer olarak yerine getirmek için çalışmaktayız. Gençlerimizin milli ve yerli fikirlerle, devlet ebed müddet ülküsüne sadakatla bağlı olmasını istemekteyiz. Devletimizin varlığı ve bekasını her şeyin üstünde tutmasını, bir ve diri olarak Türkiye ve Türk milletine hayatının her alanında hizmet etmesini, doğruluktan, dürüstlükten ve iman yolundan ayrılmamalarını, Kendilerini yetiştirmelerini, iyi ve donanımlı birer insan olarak yaşamalarını arzu ediyoruz. Başbuğumuzun yolu Türk ve İslam sevdasının adıdır. Bu duygular içerisinde Son Başbuğ Alparslan Türkeş’i rahmet ve saygıyla anıyoruz. Mekanı cennet ve peygamberimize komşu olsun. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.