Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Başkan Kılıç: İlçemizin Suyu Bizim İçin Çok Önemli
banner852

Bafra’nın içme suyu konusunu oldukça önemsediklerini belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sonuç odaklı gelişmelerin yaşandığını; altyapı da dâhil olmak üzere kalıcı çözümlerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Başkan Kılıç’ın içme suyu konusuyla ilgili yaptığı açıklamalarında şu bilgiler yer aldı:

HACIOĞLU İÇME SUYU ARITMA TESİSİ ÇÖZÜM SAĞLADI

Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı. Başlangıcından itibaren proje üzerinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Tesis 24’ü Bafra’nın 2’si ise Alaçam ilçemizin olmak üzere 26 mahalleye hitap ederek içme suyu sorunun ortadan kalkmasını sağladı.

35 MAHALLEMİZİN SU SORUNU GİDERİLECEK

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Sayın Dr. Bahattin Yanık ile yaptığımız görüşme sonucunda Hacıoğlu içme suyu grubunda saniyede yaklaşık 10 m³ su fazlalığı inşallah Hüseyinbeyli mahallemizdeki Batı yakası içme suyuna 10 Km’lik hat ile bağlantı yapılacak. Söz konusu alanda içme suyu hattına bağlı olan Fener,İkiztepe,Koruluk gibi onun üzerinde mahallemizin içme suyu sorunu da kökünden halledilmiş olacak. Bu mahallerimizde ciddi su sorunun yaşandığını biliyoruz. Bu sıkıntının giderilmesi açısından çalışmanın çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

Bununla birlikte Bafra’da sadece Hacıoğlu İçme Suyu grubu ile birlikte 35 mahallemizin içme suyu problemi halledilmiş olacak.

İHALE YAPILDI

İlçemizin içme suyu meselesi bizler için oldukça önemli. Şu anda arıtma çalışması devam ediyor. Yarım kalan ishale hattıyla alakalı da ihale yapıldı. 19 Mayıs Dağköy Barajındaki arıtmaya harcanacak miktar 60,Yarım kalan ishale hatlarıyla ilgili yapılan ihale ise yaklaşık 70 milyon lira. Ümit ediyorum ki 2021 yılı sonu itibariyle hem arıtma hem de ishale hatları bitirilerek Bafra’nın içme suyu depomuza gelmiş olacak.

MEVCUT ALTYAPI DA DEĞİŞMELİ

İçme suyunun İlçedeki alt yapısı ilgilide görüşmelerimiz de aralıksız sürüyor. İlgili birimlerle sürekli temas halindeyiz. Mevcut altyapının değişimi de gündemde. Temiz ve berrak su içebilmemiz için mutlaka alt yapının da değişmesi gerektiğini sürekli ifade ve takip ediyoruz. Bu konuda da çalışma yapılacak. Aynı şekilde yağmur sularıyla ilgili de projemiz var. Özellikle belirli bölgelerdeki eksikliğin giderilmesi yönünde de hazırlık yapılıyor ve çalışma başlatılacak.

Anahtar Kelimeler:
BafraHaberBaşkan Kılıç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876