Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Başkan Şahin: Eğitim En Büyük Güçtür


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda ülkemizde üniversite eğitimi alan öğrencilerimizle beraber 22 milyondan fazla gencin eğitim gördüğünü ve 1milyondan fazla öğretmenin görev yaptığını ifade ederek eğitimin en büyük güç olduğunu söyledi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni şahin yayınladığı mesajda şunları söyledi: Toplumların gelişmesi, ülkelerin her alanda ilerlemesi eğitim ile yakından ilgilidir. Ülkemizde 22 milyondan fazla evladımız eğitim görmekte ve 1 milyondan fazla öğretmenimiz görev yapmaktadır. Bu potansiyel ülkemiz için büyük güç ve şanstır. 2000’li yıllarda genel bütçeden eğitime ayrılan paylar %2 ve 3 oranındaydı. Ülkemiz bunun getirdiği eksikliği yaşadı. 2002 yılından sonra bu pay her yıl arttı. 2017 yılında ise % 20’nin üzerine çıktı. Bu gelişme ile derslik sayılarımız, yurt sayılarımız arttı. Daha iyi fiziki şartlara kavuştuk. Yeni bir öğretim yılına eksiklikler azalmış ve daha güzel şartlarda girmiş bulunuyoruz. Bununla da yetinmemeliyiz. İnşallah eğitim alanında yapılacak olan yatırımlar artarak devam edecektir. Gençlerimiz ve öğretmenlerimiz daha iyi imkânlara kavuşacaktır. Bu bir eğitimci olarak benim de en büyük arzumdur. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum, velilerimize ve fedakâr öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize milletimize öğrencilerimize, velililerimiz ile öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

Anahtar Kelimeler:
BafraEğitimBaşkan şahin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.