Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

BAŞKAN ŞAHİN: GÜÇ MİLLETİN, İKTİDAR MİLLETİN OLACAK

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerden sonra her fırsatta Bafra’ya gelen ve vatandaşlarla buluşan AK Parti Samsun Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Dr. Ahmet Demircan bir kez daha Bafra’ya geldi. Demircan, Şahin ve ilçe başkanı Yurduseven, Merhum Alparslan Türkeş için okutulan mevlide katıldıktan sonra Balkan Türkleri Derneği’ni ziyaret ettiler.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında yaptığı açıklamalarda şu görüşleri dile getirdi: “16 Nisan ülkemiz ve geleceğimiz için bir milattır. Önümüzde tarihi bir fırsat vardır. Ülkemizin ve milletimizin yararına olduğuna yürekten inandığımız anayasa değişikliği için halk oylaması yapılacak ve kararı milletimiz verecektir. Bu değişiklikler ile Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecektir. Yasama (Meclis) ve yürütme (hükümet) güçlenecek. Devletin gerçek sahibi milletimiz olacaktır. Her zaman krizlere sebep olan yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak, Hükümet hızlı ve etkin icraat yapacaktır. Meclisimiz kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek, Meclis ve hükümeti, her ikisini de milletimiz seçecek ve denetleyecektir.

Bafra Belediye başkanı açıklamalarını şöyle tamamladı: Biz milletimizi doğru olarak bilgilendiriyoruz. Bu bir parti seçimi değildir. Tüm partilerin halkımızı doğru bir şekilde bilgilendirmesi gerekir. Ne yazı ki buna uyulmuyor. Ama biz gittiğimiz her yerde doğruyu anlatıyor, halkımızın sorduğu sorulara doğru olarak içtenlikle cevap veriyoruz. Anayasa değişikliği ile meclisimiz daha da güçlenecektir. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, Meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecektir. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak ve Kanun yapımında Meclis iradesi hakim olacaktır. Güç artık tamamen milletimizin elinde olacak, iktidarı ise %50’yi aşan oyla milletimiz belirleyecektir. % 50 üzeri oy büyük bir toplumsal uzlaşma demektir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.