Öne Çıkanlar Arıcılık istanbul
banner798

Bırakın Kızlar Okusun Projesinde Bafralı Şair

Denizli ilinde ikamet eden Kültür Bakanlığı Halk Şairi Safiye SAMYELİ; kız çocuklarının da erkek çocuklar gibi okutulması amacıyla " Bırakın Kızlar Okusun "adlı bir Uluslararası sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Projeye gerek yurt içi gerekse de yurt dışından binlerce destek ve katılım geldi. Safiye Samyeli' nin Öncülük ettiği proje için ayrıca " Bırakı Kızlar Okusun " adlı bir de 304 sayfalık bir şiir antolojisi çıkartıldı.

Antolojide Bafralı şair, yazar, emekli öğretmen ve Bafra Atom Karıncalar Anaokulu Müdürü Oktay ZERRİN de " Kızlarımız Okusun " adlı bir şiiriyle projeye destek verdi.

Proje Koordinatörü Safiye Samyeli, ayrıca okullarımıza kitap kazandırmak için bir de kitap kampanyası düzenledi.Düzenlenen kampanyaya 5 binin üzerinde kitap, 500' ün üzerinde şiir geldi.

Şair Safiye Samyeli yayınladığı antolojide projelerini şöyle açıkladı :

" Yıllardır bireysel olarak vermiş olduğum " Bırakın Kızlar Okusun " mücadelemi öyle sanıyorum ki bilmeyen yoktur, bu yalnızca benim yürek yangınım değildi, benim gibi binlerce kadının yürek yarasıydı.

Toplumun bu kanayan yarasına parmak basmak da biz duygu hamalı olan şairlerin aslî görevlerinden birisiydi. Şahsım ve benim gibi düşünen kıymetli kalemdaşlarım ile güç birliği yaparak " Al eline bir kalem; bir şiir , bir kitap da sen gönder, " Bırakın Kızlar Okusun " adlı Uluslararası , sosyal sorumluluk projemizi başlattık ve bu kitap kampanyamızda 5 binin üzerinde kitap ve 500'ü n üzerinde şiir elde ettik.

Elde etmiş olduğumuz kitaplardan Van' ın farklı ilçelerinde 4 adet " Safiye Samyeli Bırakın Kızlar Okusun " Kütüphanesi oluşturduk, bu ebetteki benim için tarifi imkânsız bir gururdur, gururumu kat kat artıran asıl unsur ise bana güvenerek, inanarak hazırlamış olduğum her sosyal sorumluluk projesinde olduğu gibi, bu anlamlı projede de beni yalnız bırakmayan duyarlı, yürekli, kıymetli gönül dostlarımdır. "

Haber Merkezi- Bafra

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.