Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner798

Darp edilen doktor`a sahip çıkıldı

Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli doktor S.G görevi başındayken iki özel harekat polisi tarafından dün darbedildi. Dr. S.G sara hastalığı olan bir hastasına acil müdahale ederken iki harekat polisi kendilerine öncelik tanınmadığı gerekçesiyle doktorla tartışıp darbetmişlerdir. 

Biz bu şiddet olayını kınarken bile utanç içerisindeyiz. Çünkü sağlıkçıya şiddet uygulamak, kamu düzenini hiçe sayarak kargaşa çıkarmak, istediğini kaba kuvvete başvurarak elde etmeye çalışmak ilkel toplulukların, geri kalmış ülkelerin bir özelliğidir. Biz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını beklediğimiz ülkemizin bu hale getirilmesi karşısında öfke ve utanç içerisindeyiz. 

Bu olayın diğer şiddet olaylarından farkı, şiddet uygulayan kişilerin toplumun güvenliğinden ve emniyetinden sorumlu olan bir kurumda görev yapıyor olmalarıdır. Böyle bir çelişkinin mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur. Bu durum aslında hekimlere şiddetin nasıl kanıksandığının, sıradanlaştığının da bir göstergesidir. 

Biz hekimler kamu hizmetini halk adına, devlet adına sunuyoruz. Bize uygulanan şiddet halka ve devlete uygulanmış şiddettir. Bireysel bir saldırı gibi değerlendirilemez. Kamunun güvenliğinden sorumlu insanların kamu hizmetini sekteye uğratması, görevli hekime şiddet uygulaması bireysel bir şiddet gibi değerlendirilemez. Çalıştıkları kurumun gücünü kendi çıkarları için yine bir kamu görevlisi olan hekimlere karşı şiddete dönüştürerek kullanmaları kabul edilemez bir suçtur. Bu tür kamu düzenini bozan suçluların bir an önce tutuklu yargılanmaları ve caydırıcı bir ceza ile cezalandırılmalarını bekliyoruz. 

Biz hekimler sağlıkta şiddetin kanıksanmasına, sıradanlaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu bizim hekimlik sorumluluğumuz olduğu kadar ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması için de üstlendiğimiz bir sorumluluğumuzdur. 

Bir hekime kalkan el tüm hekimlere, halkımıza ve devletimize kalkmış sayılır. Biz hekimler olarak bilimin, hekimliğin ve aydınlığın popülist politikalar sonucunda kaba kuvvetin karanlığına gömülmesine izin vermeyeceğiz. 

Şiddete uğrayan değerli meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve suçluların bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını umuyoruz. Bu üzücü olay başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında her gün artarak devam eden şiddet olaylarını kınıyor ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Samsun Tabip Odası Yönetimi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.