Öne Çıkanlar Arıcılık istanbul
banner797

Depremde hayatlarını kaybedenler için dua gecesi düzenlendi

Kur’an Tilaveti ve Dua Gecesi Programı’nın moderatörlüğünü Üsküdar Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk gerçekleştirirken okunan Kur’an-ı Kerim ayetlerinin tefsirini ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhamit Birışık katılımcılara sade bir dil ile aktardı.

Düzenlenen programa, İstanbul Üsküdar Pazarbaşı Camii İmam Hatibi ve 8. Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya birincisi AdemBilgetay, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii Müzezzini ve Bahreyn Dünya Kur’an Okuma birincisi Ahmet Aybar, Üsküdar Valide-i Cedid Camii’nin imam hatibi Doğan Temiz, Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Emrullah Akbaş ve Ayasofya Camii İmam Hatibi ve 2015 yılı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya birincisi Ferruh Muşter katılım sağlayarak geceyi Kur’an-ı Kerim’in nuru ile aydınlattı.

Programa katılım sağlayarak duygu ve düşüncelerini hemşehrileri ile paylaşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Öncelikle her birimizin başı sağ olsun. Milletimize ve ülkemize geçmiş olsun. Gerçekten asrın felaketi dediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bu deprem gerçekten her birimizi derinden yaraladı ama şunu tüm samimiyetimle söylemeliyim ki milletimiz akın akın eşyasından kıyafetine, gıdasından diğer tüm ihtiyaçlara kadar seferber olmuş durumda. Bunun örneklerine Bafra’mızda da şahit olduk. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milletimizin birliğini, beraberliğini ve fedakârlığını bu olay sonucunda tekrar görmüş olduk. Devletimiz, milletimiz, belediyelerimiz, arama kurtarma çalışanlarımız ve gönüllerimiz oradalar. Bizlerde buna Bafra Belediyesi olarak destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Elbistan deprem bölgesine giderek orada yaşananlara yakından tanıklık eden Başkan Kılıç, “Orada yaşanan çok fazla acı var. Bizler bu acıları dindirmek, yaraları sarabilmek adına belediye olarak ekip ve ekipmanlarımızla o bölgede yer aldık. Çalışmaya ve destek olmaya elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle AFAD’ın koordinasyonunda deprem bölgemize 25’in üzerinde yardım tırı göndererek depremzedelerimize ulaştırdık. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Kılıç, deprem bölgelerinden Bafra’ya da yaklaşık bin depremzedenin geldiğini vurgulayarak, “Deprem bölgemizden Bafra’ya gelen depremzedelerimiz var. Şu anda yaklaşık aile sayımız bine yaklaştı. Çok fedakâr insanlarımız var. Bizleri arayarak ‘Dayalı döşeli evim var, depremzedelere evimi açabilirim’ diyen birçok vatandaşımız oldu. Gelen depremzedelerimizi bu evlerimize yerleştiriyoruz. Biz belediye olarak kesinlikle ne açta, ne açıkta bırakmayacağız. Düşeni kaldıracağız. Sayı ne kadar olursa olsun hepsinin başımızın üstünde yeri var. Bütün imkânlarımızı kullanarak evse ev, aşsa aş ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Allah hepinizden razı olsun. Bu günleri de aşacağız ve geride bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, sözlerini “Yaşanan deprem felaketi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, Kur’an dinlemek ve onlar için dua etmek için bugün bir araya geldik. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden canlarımıza Yüce Rabbim’den rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine sabır, yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” şekilde noktaladı.

Bafra Belediyesinin Depremzedelerimiz için düzenlediği Kuran Tilaveti ve Dua Gecesi programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.