Öne Çıkanlar Samsun master
banner797

Dünya mirasına sahip çıkamadık!
banner852
Değerli okuyucularım,

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde katliam oluyor…Kuş Cenneti’ne girişlerin ve çıkışların kontrol noktasında yasak olan bir yerde iddialara göre kendini bilmez maskeli 3 avcı Kuş Cennetinde katliam yapıyor.Yetkiler ise buna seyirci kalmayacak.Kuş Cennetine girişler ve çıkışlar saat saat kontrol altında ve kameralar saniye saniye kimin nasıl hangi amaçla giriş çıkış yaptığını kayıt ediyor.Yetkililer iyi gözlemlerse bu canilerin izine düşebilir.Kaldı ki ,3 kişi olduğu ve maskeli olarak kaçtıkları da biliniyor.

Daha önce Kuş Cenneti ile ilgili Samsun Valisi Osman Kaymak, Kuş Cennetine girişleri ve çıkışları yasaklamıştı. Jandarma bu bölgede Nöbet tutuyor, gezi ve turizm amaçlı gelen turistleri nazik bir dille, Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüs turlarına yönlendiriyordu.Bu turlarla Kuş Cenneti’ni gezmek isteyenleri rehberler aracılıyla gönüllerince geziyordu.

Kuş Cennetinde ilk başlarda, Yerel halk giriş ve çıkışların yasaklanmasından bayağı şikayetçi olmuştu.Vatandaşın şikayeti eleştirinin ötesine geçemeyerek halk bu duruma zorda olsa alışmıştı.UNESCO Dünya Mirası olduğu için vatandaşlar giremiyor ama avcılar katliam yapıyor.Oysaki burada avlanma yasaktı. Demek ki, bu bölgede yasaklar kalkmış…Yada kontrol zafiyeti var.

Kuş Cenneti’ne giriş ve çıkışlarını yasaklayan yetkililer aynı şekilde burada yapılan katliama seyirci kalmayacağını cezası olanlara idari şekilde örnek bir ceza alacaklarına canı gönülden inanıyorum.Suçluların biran önce yakalanıp adalet önünde ceza alması tüm hayvan severleri azda olsa mutlu edecektir.UNESCO Dünya mirasına lafta değil icraatlarla sahip çıkalım.Bildiğim kadarıyla da bu konuyu yetkililer ele almış durumda, umarım en yakın zamanda o avcılar yakalanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876