Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Engelsiz emekler el sanatları sergisi açıldı

Bafra Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen ve engelli bireyleri katıldığı El sanatları kursunda engelli vatandaşların kendi çabalarıyla ürettikleri ürünler sergileniyor.

Koordinasyon Merkezindeki serginin açılışına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nami Baş ve Yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bilal Arslan AK Parti Parti Kadın Kolları Başkanı NazifeSoruklu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hacı Avcı,Bafra Sakatlar Derneği Başkanı Recep Köksal, Kaynak: Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Ömer Ergül, Dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Engelsiz Emekler El Sanatları Sergisi'nde; Tığ işi ile yapılan çantalar, şallar, supla takımları, düzenleyici çeşitleri, Pul işi ile yapılan Seccade, Ranır takımları, Panç işi ile yapılan yatak odası takımları, Kanaviçe işi ile yapılan ranır takımlar, seccadeler, masa örtüleri, Bafra işi ile yapılan takım çeşitleri gibi ürünler yer alıyor.

Sergide Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve diğer katılımcılar stantları ziyaret ederek ürünler hakkında Usta Öğretici Derya Bircan’dan bilgi aldılar.

Engelsiz Emekler El Sanatları Sergisi açılışında düşüncelerini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Belediyemizin Engelli Koordinasyon Merkezindeyiz. Kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan güzel ürünlerin açılışını yaptık. Engelliler Haftası münasebetiyle bu açılışı yaptık ama biz burada 12 ay boyunca engelli vatandaşlarımızla beraber bu tür faaliyetleri yürütüyoruz. Bu haftaya özel olarak da kursun yaptığı çalışmaların sergisini açtık. Çok güzel şeyler yapmışlar, hakikatten özverili çalışmaları var. Bu Engelli Koordinasyon Merkezimizde engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu kurs münasebetiyle hem bir şeyler öğreniyorlar hem de bu öğrenme sırasında yaptıkları ürünleri de satıyorlar. Biz de onlara destek oluyoruz. Temmuz ayı içerisinde Kapıkaya Festivalimiz var. Orada bir standı bu işe ayıracağız. Engelli vatandaşlarımız orada ürünlerini satacaklar. Biz de onlara destek vereceğiz. Her zaman yanlarındayız” dedi.

Açılışında yine Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen ve aralarında engelli kursiyerlerin de yer aldığı Bağlama kursu öğrencileri mini konser verdiği Engelsiz Emekler El Sanatları Sergisi Mayıs ayı sonuna kadar açık olacak ve ziyaretçiler el emeği ürünler arasından beğendiklerini satın alarak engelli kursiyerlere destek sağlayabilecekler.

Anahtar Kelimeler:
EngelsizEngelliler Haftası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.