Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner797

Erhan USTA,Üretici Faize Ezdirilmemeli
banner852

Samsun Milletvekili Erhan Usta, üreticinin Tarım ve Kredi Kooperatiflerinden çektiği kredilere ödediği fahiş faiz konusunda değerlendirmede bulundu. Usta şunları söyledi:

Bafra’dan Çıkışı 30 Kuruş, Reyonda 2 Lira 25 Kuruş

Bafra'da üreticinin kilosunu 0,30 TL'ye sattığı lahanayı bugün Türkiye 2,25 TL'den yiyor. Üretici zaten ürününün para etmemesinden, artan maliyetleri karşılayamamaktan bunalmış durumdadır. Bir de özellikle 2018-2019 döneminde %25-30'ları bulan faiz, çiftçinin belini bükmüştür. Bu sorun, sadece Bafra'nın değildir; Türkiye'nin her yerinde bütün üreticilerin ortak sıkıntısıdır.

Cumhurbaşkanı Faizcileri Suçlarken Çiftçiden Alınan Faiz Kabul Edilemez

Sayın Cumhurbaşkanının yüksek faizlerden şikayet ettiği hatta birilerini faizcilikle suçladığı bir ortamda üreticinin sırtına bu denli yüksek faiz yüklenmesi kabul edilemez.

Faizin Bir Kısmı Hazineden Karşılanmalı

2018-2019 dönemi içinde borcunu süresinde ödeyenler için %25-30'ları bulan, cezalı ödemelerde %35-40'ları gören kredi faiz ödemelerinin bir bölümü hazine tarafından acil olarak karşılanmalı, üretici faize ezdirilmemelidir. Hazine ve Maliye Bakanlığını göreve davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876