Öne Çıkanlar Nihat Kale demet akalın
banner798

Görme Engellilere bilgisayar kursu

Bafra görme engelliler derneği, Bafra halk eğitim merkezi aracılığıyla bilgisayar işletmenliği eğitimi kursu açtı. Görme engellilerden oluşan kursun ilk sayansı 12 Eylül’de Bafra Hasan Çakın ilçe halk kütüphanesinde başladı.

Kursun açılışında: Bafra Hasan Çakın ilçe halk kütüphanesi müdürü Hakan Oktay ve personelleri, kurs eğitmeni, Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül, kurslardan sorumlu dernek yönetim kurulu üyesi Şaban Satılmış yer aldı. Hayırlı olsun temennilerinde bulunan katılımcılar, kursiyerlere başarılar diledi.

Bafra görme engelliler derneği, Bafra halk eğitim merkezi ve Bafra Hasan Çakın ilçe halk kütüphane müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen bilgisayar işletmenliği eğitimi kursu hafta içi her gün 09.00 ila 12.00 saatleri arası kütüphane içerisinde yer alan görme engelliler sesli kütüphane biriminde görülüyor. Kursla alakalı bilgiler veren başkan Ömer Ergül şunları söyledi: “şükürler olsun yeni bir kursumuzu daha açmanın sevincini yaşıyoruz. Bizim için çok önemli olan kurslardan birini daha hayata geçirdiğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Birçok arkadaşımızın Bilgisayar işletmenliği sertifikasına ihtiyacı olduğunu tespit ettik.

Ayrıca derneğimizde, Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak kamuya atanmayı bekleyen üyelerimiz bulunmaktadır. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak kamuya yerleşen üyelerimize yerleştirildiği kurumlar, bilgisayar işletmenliği sertifikasının olup olmadığını sormaktadırlar. Sertifikası olmayanların ataması gerçekleştirilmemektedir.

Kamuya atanmayı bekleyen üyelerimiz derneğimize başvuruda bulunarak bizden bilgisayar işletmenliği eğitim kursu istediler. Bafra görme engelliler derneği olarak üyelerimizin bu talebine sessiz kalamayız dedik ve hayırlısıyla halk eğitim merkezi müdürlüğümüz aracılığıyla bilgisayar işletmenliği kursumuzun ilk sayansını açıyoruz. Ben burada çok sevinçli ve mutlu olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü engelliler yararına yapılan bu tür çalışmalarda vesile olabilmek bizim için büyük bir onurdur. Ben burada yönetim arkadaşlarıma ve dernek üyelerimize de teşekkür ediyorum. Gerçekten bizlere çok büyük destek veriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun diyorum. Tabi bugün görme engelli üyelerimizden oluşan bilgisayar işletmenliği kursumuzun ilk sayansını açmış oluyoruz. Diğer engelli üyelerimiz hiç endişe etmesinler hayırlısıyla bu kursumuz bittikten sonra hemen ardından onlar için de ikinci sayansımızı açacağız. Şimdiden sizlere buradan bunun müjdesini vermiş olayım. Ben kursiyerlerimize başarılar diliyorum.

Bu ve bundan önceki kursların açılmasında bizlere yardımcı olan başta halk eğitim müdürümüz sayın Hacı Avcı Bey’e, kurslardan sorumlu müdür yardımcımız sayın Ferhat Kurt Bey’e, bütün halk eğitim personellerine, kurs için bizlere yer tahsis eden kütüphane müdürümüz sayın Hakan Oktay Bey’e ve bütün personellerine, kurs hocamız sayın Selcan hanım efendiye, yönetim kurulu arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.