Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Havza Mekanik Otoparka Kavuşuyor
banner852

Kent trafiğini rahatlatmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir, 340 araç kapasiteli otoparkın 2022 yılı Mayıs ayında hizmete açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun’un merkez ve ilçelerinde trafik sorunlarının çözülmesi için hayata geçirdiği yatırımlar hızla yükseliyor. Geçen Temmuz ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Havza ilçesinde temeli atılan 5 katlı ve 340 araç kapasiteli otopark inşaatının yüzde 36’sı tamamlandı. 5 bin metrekarelik alana inşa edilen otopark Mayıs 2022’de hizmete açılacak.

TRAFİĞİ BÜYÜK ORANDA RAHATLATACAK

Kent trafiğini rahatlatmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, otopark projelerinin de buna büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Demir, "Hem şehir merkezi hem de ilçelerimizde otopark projeleri inşa ediyoruz. Havza’da onlardan biri. İnşallah kısa bir süre sonra katlı otoparkımız tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Burası trafik akışının yoğun olduğu bir bölge. 340 araç kapasiteli olacak otoparkımız bu sıkışıklığı azaltacak ve rahat bir nefes aldıracak" dedi.

ARACI SÜRÜCÜ DEĞİL SİSTEM PARK EDECEK

5 bin metrekarelik alana inşa edilen otoparkın sistemi ile ilgili de bilgi veren Başkan Mustafa Demir şunları söyledi:

“5 katlı; 3 katı yerin altında olacak otopark, tamamen mekanik sistemle çalışacak. Yani sürücüler, araçları park etmek için yer aramayacak. Araç bir platform üzerinde tamamen otomatik olarak park ediliyor. Bu sayede kullanıcılar park yeri aramak zorunda kalmıyorlar. Ayrılırken de sürücü elindeki kartı okutarak aracını teslim alıyor. Bu yatırım Havzalılara verdiğimiz önemin ve kıymetin göstergesidir. Halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz, belediyemizin tüm imkanlarını hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için kullanıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876