Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Hükümlülerin El sanatları Bafra adliyesinde sergilendi

HÜKÜMLÜLERİN EL SANATLARI BAFRA ADLİYESİNDE SERGİLENDİ

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yapılan ahşap boyama el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy yapmış olduğu konuşmasında;”Denetim Serbestlik Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğimizle ,Denetimli Serbestlik altında bulunan hükümlülerimizin, el becerilerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla ,hayata geçirilen el sanatları ,el boyama ve ahşap boyama sergimize hepiniz hoş geldiniz.” Dedi.

Cezaların infazı bir taraftan cezaevlerinde infaz edilirken ,bir taraftan Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde kurslar hobi çalışmalarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy,”Atölye çalışmaları ,seminer çalışmaları, bireysel rehberlik çalışmaları ile rehabilitasyon çalışmalarıyla topluma kazanma faaliyetleri devam etmektedir.El sanatları ve ahşap boyama kursumuz Halk Eğitim Merkezi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün iş birliğinde Ağustos 2022 tarihinde başlamıştır.Aradan geçen iki ay içerisinde yaklaşık 25 hükümlünün katılımıyla çok güzel eserler ortaya çıkmıştır.Elde edilen ürünlerin sergisinde el emeği ,göz nuru ile çıkan eserler bizler için çok değerli ve özel olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy,”Ürünler sadece kurs çıktısı olmanın yanı sıra aynı zamanda hükümlüleri ürünlerin rehabilitasyonda ve topluma kazandırmalarının toplumun korunmasında birer kilit taşı görülmektedir. Bundan sonraki süreçte de hükümlülerin buraya azami süreçte katılımlarını sağlamaya gayret göstereceğiz.” Dedi.

Denetimli Serbestlik ve Halk Eğitimi İş birliği hükümlülerin yapmış olduğu ahşap boyama el sanatları sergisine Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy,Bafra İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Zafer Yüksel, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Belediye Başkan Vekili Ahmet Tokgöz ,Adli yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sefa Maraşlı,kurum ve daire amirlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

HABER EMRE DİLEK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.