Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

İlk Yardımca Ayrımcılığa geçit yok
banner852

14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü Ayrımcılık ve dışlanma yapmadan herkes için ilkyardım türk Kızılayı ilk yardıma dikkat çekmek için yurt içinde farkındalık çalışması yürüterek çeşitli etkinliklerle günü kutlayacak.

Bafra Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Halim Tutku Demircan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kızılay her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü tüm dünyada kutlanan dünya ilkyardım günü etkinliklerine Bu yıl ayrımcılık ve dışlanma yapmadan herkes için ilk yardım temasıyla 14 Eylül Cumartesi günü kutlanacak.

Bu yıl küresel anlamda farkında çalışmalarında tema özellikle dejavanfajli gruplar yeti kayı olan kişiler Kadınlar çocuklar yaşlılar mahkumlar Öksüz ve yetimlere yerinden edilmiş kişiler göçmenler ve mülteciler ve benzeri diğer grupların İlk yardım eğitimi erişim hakkının sağlanması ve ulaşılabilir İlkyardım Eğitim faaliyetleri yürütülmesi olarak belirlendi.

Demircan, Küresel tema kapsamı ile ilkyardım eğitimleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlayan Türk Kızılayı Bu yıl bedelli askerlik programına katılım sağlayan herkese ilkyardım farkında eğitimleri verecek aynı zamanda suça itilmiş çocuklar eğitim evinde kalan çocuklarla birlikte koruma altına alınmış olan çocuklara da ilk yardım konusunda farkındalık eğitim programları Hayata geçirilecek.

150 BİN KİŞİYE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

150 bin kişiye ilk yardım eğitimin de verildiğinin atını çizen Demircan, kritik yönünü ön planda tutarak 2000 yılından bu yana ilk yardım eğitimi vermeye başlayan Türk Kızılayı bu günden bu yana toplumun gerek iş güvenliği afet ve acil durumlar biçimlendirilmesi için 250 binden fazla kişiye İlk yardım eğitimi verdi. Türk Kızılayı Sadece bu yılın ilk 6 aylık döneminde 183 bin 650 kişiye ulaşarak yüze yüze İlk yardım eğitimi verdi.

Kızılay'ın da üyesi olduğu uluslararası kızılhaç ve Kızılay Derneği Federasyonu ise her yıl 100 ülkede 16 milyondan fazla kişiyi hayat kurtarıcı olarak eğitiyor. Türk Kızılayı aynı zamanda küresel ilkyardım referans merkezi ve Avrupa ilkyardım işbirliği ağının yürütme komitesinde yer alıyor.

İLK YARDIM MOBİL UYGULAMASI HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK

Başkan Demircan son olarak, "Uluslararası kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ile birlikte geliştirilen ilk yardım uygulaması iOS ve Android mağazalarında indirilebilecek uygulama içerisinde hemen her ilkyardım başlığına ilişkin kapsamlı bilgiler yer alacak." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876