Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

Japonlar Bafra'ya tesis kurdu
banner852


HEDEF, TARIMA DAYALI SANAYİ!
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayi alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık" dedi

Bafra'da Japonya merkezli United Genetic adlı firmanın işleteceği Fide Üretim Tesisi'nin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayinin alt yapı çalışmaları büyük ölçekte tamamlandı. Hedef, tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek" dedi.


JAPONLAR'DAN BAFRA'YA TARIM YATIRIMI


Samsun Valisi Osman Kaymak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Japon Fide Üreticisi United Genetics’in Bafra İlçesi'nde kurduğu, Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan Aşılı Fide Üretim Tesisi’nin açılışına katıldı. 
Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) gerçekleştirilen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Mijayim ile şirket yetkililerinin ve çok sayıda Bafralı üreticinin de katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Demir, önemli mesajlar verdi.


TARIM İÇİN YENİ TEŞKİLAT YAPILANMASI


Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliğini taşıyan Aşılı Fide Üretim Tesisi'nin Samsun’da açılıyor olmasının şehrin tarım ve ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun'un en büyük, en önemli potansiyelleri, Türkiye'deki en verimli ovalara sahip olmasıdır. Şehrimizde, geçtiğimiz süreçte, tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayinin alt yapısı büyük ölçekte tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir teşkilat yapılanması gerçekleştirdik. Bu yapılanmada özellikle tarımsal ve hayvansal kalkınmayı destekleyecek şekilde kaynaklar oluşturacağız" diye konuştu.


TOPRAKLARDAN BEREKET FIŞKIRACAK


Samsun il genelinde 'Tarıma dayalı sanayi' ile ilgili çok ciddi gelişmelerin yaşanacağı bir döneme girilmek üzere olduğunu ifade eden Mustafa Demir, "Samsun’u bundan sonra yapacağımız çalışmalarla bugün ile kıyaslanmayacak bir şekilde değişen ve gelişen bir kent haline getireceğiz. Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Bafra Ovası'nda yapılan bu yatırım bizim de projelerimize alt yapı oluşturacak bir hüviyet ve önem arz ediyor. Bu topraklar bereketli. Burada yapılan her yatırımın da bereketli olacağına inanıyorum" dedi.


JAPON FİRMA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN


Bafra OSB içerisinde toplamda 280 dönümlük bir alan seracılık başta olmak üzere bir çok alanda tarımsal faaliyet ve üretim gerçekleştirecek Japon United Genetics'in bu yatırımıyla örnek olmasını da isteyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu projenin Samsun’da hayata geçmesini sağlayan Türk firma yetkililerine ve Samsun'da bu yatırım gerçekleştirilmesine destek veren tüm ilgili arkadaşlara teşekkür ederim. Başarılı, güzel bir ticari faaliyet olmasını diliyorum, emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876