Öne Çıkanlar Yaşar Saydam cerattepe
banner798

Kapıkayafest 2023’ün teması Cumhuriyet

Tarih 26-30 Temmuz 2023

Bu yıl beşincisi yapılacak festivalin tarihini şimdiden belirleyen ve hazırlıklarına başlayan Bafra Belediyesi, 26-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında beş gün sürecek festivalin dolu dolu yaşanması için çok yönlü çalışmalar gerçekleştirecek.

Bafra’nın sahip olduğu tarihi, kültürel, folklorik ve doğal zenginlikleri yerinde yaşatan ve coğrafi konumuyla adrenalin tutkunlarına başka bir yerde bulamayacakları alternatifler sunan festivalde bu yıl aktivite yelpazesinin çok daha geliştirilmesi hedefler arasında.

Bafra Belediyesi festivalle ilgili olarak Bakanlıklar ve Üniversite düzeyinde projeler geliştirirken bu güne kadar binlerce doğa tutkununun ilgi odağı olan festivalin bu yılki ayağında Hava sporları, Dağcılık, Su Sporları, Fotoğraf, Bisiklet, ATV safari, Kamp faaliyetlerinin yanında Geleneksel okçuluk ve kısa film yarışması gibi yenilikler katılımcılarla buluşturulacak.

Tema “Cumhuriyet”

Festival düzeyinde Türkiye bir ilk olarak 2019 Yılında Sıfır Atık, 2022 Yılında İklim Değişikliği teması ile hayata geçirilen ve çevresel duyarlılığın altının çizildiği festivalin bu yıl ki teması ise Cumhuriyetimizin 100.Yılında “Cumhuriyet” olarak belirlendi.

Ulusal ve Uluslararası düzeyde profesyonel ve amatör sporcunun yanında çok sayıda ziyaretçinin de katılım gösterdiği festivalin her aşamasında Cumhuriyet teması işlenecek.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine armağanı olan Cumhuriyet'in 100 üncü yaşında Kapıkayafest’in tüm paydaşları etkinlikler süresince Cumhuriyet kültürünün yansımalarına şahitlik edecekler.

Kızılırmak’ın yanı başında doğanın ve tarihin bir arada olduğu, birçok ekstrem spor ve sportif faaliyetleri ile dünyanın nadir alanları arasında gösterilen Kapıkaya’nın eşsiz manzarası eşliğinde yaşanacak festivale bu yıl da çok sayıda ülkeden sporcu ve katılımcı davet edilecek.

Anahtar Kelimeler:
KapıkayafestSamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.