Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Kapıkayafest Güvenlik Toplantısı Yapıldı
banner852

Bafra Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hızla sürerken uluslararası düzeyde gerçekleşecek olan Kapıkayafest için güvenlik alanında uzman birçok kurumun katıldığı güvenlik toplantısı da gerçekleşti. Geçen yıl 25 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen “Kapıkayafest Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali” ulusal ve uluslararası sporcuların ilgi odağı olmuş ve çeşitli spor dallarını aynı ortamda sunarak ulusal ve uluslararası birçok sporcuyu ve doğaseverleri bir araya getirmişti. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, festival süresince alanda alınması gereken güvenlik önlemleri konusunda İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Aydın Bulut, Samsun Sahil Güvenlik Dalış Timi Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Barış Saydam, Samsun Su Altı Grup Amirliği’nden Polis Memuru Necmi Ünlü, UMKE, AFAD’ın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Kamp alanında heyetle incelemelerde bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi: “Geçen sene 25 bin kişi buraya katıldığı ifade ediliyor. Belki bu sene 50 bin kişi katılacak. Seneye üzerine biraz daha koyacağız, belki 70-100 yapacağız. Katılan insan sayısından daha çok işin niteliğini arttırmak, asıl önemli olan bu. Belki bu sene 50 binde kalacağız ama nitelikli 50 bin insan, uluslararası insanlar buraya gelecek. Güzel bir festival havasında olması için çalışmalarımız sürüyor. Bu festivali panayıra çevirmeyelim, festival olsun, elit kişiler olsun. Ona gayret gösteriyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizler de takdir edersiniz ki alt yapı imkân meselesi. Her sene biraz daha üstüne koyarak burayı uluslararası bir yer yapacağız. Sizlerle hep birlikte bunu başaracağız.”

Güvenlik toplantısına katılan konuklara kamp alanı hakkında yetkililer tarafından detaylı bilgiler de verildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; 25 Temmuz’da başlayacak ve 5 gün sürecek olan II. Kapıkayafest Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nde, Acro gösterileri ve Tandem yamaç paraşütü uçuşları, profesyonel dağcılar eşliğinde kapıkaya tepesi, kral mezarları, derbent barajı ve Kolay gibi güzelliklerin içerisinde doğa yürüyüşü, kamp alanının çevresinde, baraj gölünün etrafında, bol oksijen ve muhteşem manzaralar eşliğinde bisiklet gezileri, Dağ Bisikleti Cross Country Yarışları, Su Sporlarında Kano, Bambu Sal Gezisi, Çarpışan Su Botları, Jetboat, Windsurf, Jet Ski, Yelkenli, ve Tekne Gezileri, Fotoğraf tutkunları için ödüllü fotomaraton etkinliği, Dağcılıkta Treking ve Hikking çalışmaları, Kaya Tırmanışı, Yapay Duvar Tırmanışı, Halat Üstünde Yürüme, Doğada Rota Bulma ve iz sürme, uzman rehberler eşliğinde ATV Motor Gezileri, geleneksel okçuluk faaliyetleri, salto, trambolin, zıp zıp, paintball, canlı langırt, kuş cenneti gezisi, Şahinkaya Kanyonu Feribot Gezisi, Yöresel El Sanatları ve yöresel lezzetler ile ilgili sergiler gibi birçok etkinlik yapılacak. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876