Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Kaymakam Türkmen'den Muharrem İnce açıklaması

T.C.BAFRA KAYMAKAMLIĞI

Bazı basın yayın organlarında yer alan; Bafra ilçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenmesi planlanan Cumhuriyet Yürüyüşünün Memleket Partisi Genel Başkanı Sn. Muharrem İNCE’nin katılacağı gerekçesiyle iptal edildiği iddialarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı duyulmuştur:

Bafra İlçemizde Cumhuriyetimizin 98. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” hükümlerine göre kurulan Kutlama Komitesince hazırlanmıştır.

Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanlığı, dernek üyelerinin katılımı ile 29.10.2021 günü saat 19.30’ da Bafra Anadolu Lisesi önünden başlayarak Gazipaşa Mahallesinde son bulacak Cumhuriyet Yürüyüşü yapmak istediklerini 26.10.2021 tarihli dilekçeleri ile Bafra Kaymakamlığımıza bildirmişler ve söz konusu talep Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında kabul edilerek Derneğin söz konusu etkinliğine izin verilmiştir.

Daha sonra Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı, Bafra Kaymakamlığımız ile görüşerek dernek üyeleri ile yapmak istedikleri yürüyüşe kendi amaçladıkları dernek üyeleri dışında katılım olacağını belirterek bunun dernek yönetimince kabul edilmeyeceğini, bu yüzden programı iptal ettiklerini sözlü ve yazılı olarak beyan etmişlerdir. Söz konusu yürüyüş ilgili Derneğin yazılı ve sözlü talebi ile Dernek tarafından iptal edilmiştir.

adı geçen siyasi partinin hiçbir siyasi faaliyeti engellenmemiş ve halka açık kutlamalara katılmışlardır. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, Cumhuriyetimizin 98. Yılı tüm ülkemizde olduğu gibi Bafra ilçemizde de coşku içerisinde ve halkımızın yoğun katılımıyla kutlanmıştır. Sn. Muharrem İNCE’nin bu olayı Kaymakamımızın kasti tasarrufu olarak değerlendirerek, Sayın Bafra Kaymakamımızın şahsına yaptığı hakaret kabul edilemez bir davranıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.