Öne Çıkanlar şehit istanbul
banner797

Kemal Kılıçdaroğlu Bafra'da hükümeti eleştirdi

Bafra Belediye Kültür Sanat Merkezi’nde grup toplantısında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gündemi bir hayli fazlaydı.Yaklaşık basına açık olarak sürdürülen toplantı 1 saat sürdü.

HABEROVASI / BAFRA EMRE DİLEK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,”Bafra’ya geldik, ben biliyorum, bu ilçede oyumuz çok düşük, kabahati ne Vezirköprü’de nede Bafra’da arayacağız ,kabahati kendimizde arayacağız.Sofranıza oturmadık, çayınızı ,çorbanızı, içmeden, bize oy verin dedik.Yeni bir ilklim var, bu ilklimin altında oturup ,aynı çatı altında durup ,toplumla helalleşmek istedik.Kusurumuz var ,yanlışımız var, hepimiz insanız,erdemli insan hatalarından ders çıkaran insandır.Bizlerin verdiği mücadele bütün mazlumların mücadelesi olacaktır.Çiftçinin her bir sorununu biliyorum.Esnafın her sorununu biliyorum.Sorunu bilmek yetmez, bu sorunları nasıl çözeceğimizin çözümünü bilmemiz lazım.Vatandaşın sorununu nasıl çözeceğimizi iyi anlamak lazım.” Dedi.

BALIKÇILARIN SORUNLARINI PARLAMENTODA GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Kemal Kılıçdaroğlu,”Yarın 1 Eylül ,balıkçılarımız avlanmaya çıkacak,bereketli günler dileyelim.Onlarında büyük sorunları var.Sinop’tan vekilimizi görevlendirdim.Hopa’dan başla Samandağ oraya kadar git.Bütün balıkçıları gez,Balıkçıların sorunlarını getir.Parlamentoda gündeme getirelim.Ben bu ülkenin 5’li çetesine talip değilim.Bu ülkenin varsınlarına talip değilim.Ben bu ülkenin fakirine ve fukarasını sorunlarına talibim” dedi.

ŞEKER FABRİKASINI KAPATTILAR

Şeker Fabrikasına Değinen KILIÇDAROĞLU,”Söylediğiniz her sorunun cevabını mutlaka söylememiz lazım.Samsun’da yıllardır şeker fabrikasının kapısına kilit vurulduğunu biliyorum.O fabrikanın çalışması gerekir onu da biliyorum.34 Yıl sonra Türkiye yurt dışından şeker ithal etti.Allah aşkına şeker pancarı ekecek çiftçimiz mi yok.Şeker pancarını ekeceğimiz toprağımız mı yoktu, Şeker Pancarını işleyecek fabrikamız mı yoktu,hepsi vardı ama tek ele çalıştıklarını söyledi.

VAKIF ADI ALTINDA PARALARI DIŞARI ÇIKARDILAR

Vakıfları dile getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,”Bafralılara sözüm var hepsini burnundan getireceğim,götürülen paraların tamamını getireceğim.Vakıf adı altında alınan paraları yurt dışına çıkarıyorlar.Vakıfın bir ayağı Türkiye’de diğer ayağı yurt dışında buradan milyon dolarları götürecekler,Benim davam hak davası benim davam sıradan bir dava değildir.Benim davam alın teri davasıdır.Kim alın teri döküyorsa onun alın terini ona verme davasıdır.”

KIRMIZI MAZOT VERECEĞİM

Kemal Kılıçdaroğlu,”Mazota dünya kadar zam geldi. ÖTV’si vergisi hepsini denizdeki gemiye ve yata hangi fiyattan veriliyorsa çiftçimize de o fiyattan verilecektir.Ülkede kim ne kadar ekecek, kim ne ekecek, bunun hesabı yapılması lazım.Bunlar Planlanmadıkça bu iş olmaz.Bunu yaparken çiftçi kardeşimiz,maliyet artı kazanç eşittir taban fiyatı bir dahaki sene iyi belirlememiz lazım.”

HERŞEYİ DIŞARIDAN İTHAL EDİYORUZ

Çiftçi ye seslenen Kılıçdaroğlu,Saman ithal ediyoruz.Mercimek ithal ediyoruz.Şimdi tütünde ihraç ederken ,şimdilerde dışarıdan ithal ediyoruz,bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gitmenizi istiyorum.Kırsalda çalışan kadınların tamamının sigortasını bizim iktidarlığımızda Devlet ödeyecektir.Onlar çalışsın emeklerini yapsın ,bizler kadınlarımızın sigortasını ödeyeceğiz böyle bir desteği vereceğiz.Eğer sizin yaptığınız ürün ile Tarım Bakanı Fransa’da ödül alıyor alıyorsa sıkıntı var.Buradan Türkiye’yi çekip çıkaracağız.” Dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK VERECEĞİZ

Tarım kanunu 21. Madde’sine değinen KILIÇDAROĞLU,”Her yıl 100’de bir oranında tarım çiftçisine destek verilir.Verilir verile bilir demiyor.Vereceksin ama bu güne kadar verilmedi.Biz vereceğiz Ziraat Odaları birliği başkanını çağıracağız.100’de 1 oranında verilmiş mi verilmemiş mi, bunu takip edeceğini belirtti.

KÖYLER ÖĞRETMENLER OLACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,”Köylerde ve kırsal yerlerde okullar kapalı imam kardeşlerimiz görev yapıyor. Bizler burada okulları açığ tekrar öğretmen atacağız.O kırsal kesimlerde hayvancılık yapılıyorsa o bölgede veteriner hekimliği olacak.Bunları kim yapacak sosyal devlet yapacak.Çiftçimize ayrıca bir yük olmayacağını söyledi.

ÇİFTÇİ VE ESNAFIN BORÇU SİLİNECEK

Esnaf ve çiftçi faiz borçlarına değinen Kemal Kılıçdaroğlu,”İktidara geldiğimizde ilk 1 hafta’da çiftçilerimizin kredi faiz borçlarını sileceğim.Esnaf kardeşlerimizin esnaf kefaletten aldığı kredilerin faizlerini de sileceğiz.” Dedi.

5’Lİ ÇETE NEREDE

Cumhur İttifakına değinen Kılıçdaroğlui,”Diyeceksiniz ki parayı nereden bulacaksınız.5’li çete nerede ,milyar dolarlar götürdüler, halende milyar dolarlar götürüyorlar… İşini hakkınla yapana bir şey demeyeceğiz ama alanlara hesap soracağız dedi.Bir yerde kavga olur sorumlusu CHP,memleket çok kritik bir süreçte,Olay parti olayı değil,burada çok fazla milliyetçi var ama unutulmasın, bizim 6 okumuzdan birinin milliyetçi olduğunu kimse unutmasın,Diyeceksiniz ki milliyetçisiniz de ne yapacaksınız bir, ilk bir hafta içinde Katar ordusuna verilen palet fabrikasını geri alacağız, Türk ordusuna vereceğiz.” Dedi.

ASKERİ HASTANELERİ AÇACAĞIZ

Kemal Kılıçdaroğlu satır aralarında,”Bizim milliyetçiliğimiz onların milliyetçiliği gibi değil Gerçek milliyetçi, İlk bir hafta içinde tüm askeri hastaneleri açacağız.Gata’yı da şanlı ordumuza vereceğini söyledi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ GERİ GETİRECEĞİZ

Süleyman Şah türbesini ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu,” Cumhuriyet tarihinde kendi toprağından kaçtı kendi toprağından indirdi aldı kaçırdı.Terörden kaçırdı,sizlerin oyları ile gelirsek kendi toprağımıza getireceğiz şerefinle o bayrak orada dalgalanacak. Bizim milliyetçiliğimiz budur.Üreten ülke olursak güçlü oluruz.” Dedi.

ÖĞRETMEN BAŞMIZIN TACIDIR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,”Hangi görüşten olursa olsun öğretmen başımızın tacıdır.Öğretmen bütün evlatlarımızı yetiştiren kişidir.Öğretmeni yerde süründüremezsiniz.Öğretmenin hakkını teslim edemezsiniz.Öğretmen ,eğitim ve öğretim bir topluma sınıf aktaran en önemli aktördür. Okulları başarılı olan iyi bir öğretimle Türkiye bölgesinin yıldızı olabilir.İran üniversite bilgi sayısı son 3 yılda Türkiye’de bulunan öğrenim başarısını geçiyor.bu bile Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor.Bizler gerilere düşmeye başlıyoruz.Bizim iki çizgimiz var Bayrak ve Vatan sorunu olmayan tüm vatandaşlarımızın başımızın üstünde yeri var.” Dedi.

6’LI MASA ORTAK HAREKET EDİYOR

Sözlerini sonlandıran Kemal Kılıçdaroğlu,”Bir millet masası var 6’lı masa,6 masa ortak hareket ediyoruz. Hukuk istiyoruz,adalet istiyoruz.Kadın erkek eşitliği,üretim istiyoruz.Kul hakkı yiyen istemiyoruz.Zaman zaman iktidar kanallarında görüyoruz.Vay anam onu dedi bunu söyledi.Masa dağıldı bunların hepsi hikaye Her birimiz beraber hareket ediyoruz.Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları biliyoruz ve Türkiye’yi bu varideden çıkarmak zorundayız.Çıkarmak hepimizin ortak görevidir.Adaletten yana hukuktan yana bütün kararları müşterek alıyoruz.Bize diyorlar ki neden Cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz.Önce biz hangi konular üzerinde mutakıp kaldık bunları konuşmamız lazım.Önce bu işin felsefesini iyi anlamak lazım.Hangi olayları öncelikle almamız lazım.Hangileri daha sonra ele alınacak.Hangi komisyonları kuracağız.Önce bunları tespit edeceğiz.Sonrasında Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.