Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner798

Kovid-19 asırlık geleneğe de engel olamayacak.

Kovid-19 salgının ilçede T.B.M.M açılışının 100.Yılı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlanması için engel teşkil etmemesini sağlayan ve hayata geçirdiği etkinlikle başta çocuklar olmak üzere tüm ilçe halkının takdirini kazanan Bafra Belediyesi, İlçeye özdeşleşen asırlık gelenek Selesepet Top Kandilinde kutlanmasını sağlamak için de hazırlıklarını tamamladı.

Bafra’ya özgü bir gelenek olan ve ramazan ayının 14.günü 15 ine bağlayan gece kutlanan; Selesepet Top Kandil Şenlikleri için tüm hazırlıklarını tamamlayan Bafra Belediyesi, vatandaşların bu asırlık gelenekten mahrum kalmamasını sağlayacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’da asırlardır devam eden bir geleneğin bu ramazan ayında Korona virüs nedeniyle kutlanmamasına gönlümüz razı olmadı. Ekip arkadaşlarımızla bir araya gelerek virüsle ilgili alınan önlem ve yasaklara uygun olarak geleneğimizi bu ramazan ayında da kutlayacağız.” Dedi.

Selesepet Top Kandil şenlikleri için çağrıda bulunan Başkan Kılıç, “Asırlardır kutladığımız Sele Sepet Top Kandili Şenliğimizde bu sene çocuklarımız fenerleri ile dışarıda olamasa da, biz onların yanında olacağız. Sele Sepet akşamı Bafra’mız camlarınızda ve balkonlarınızda fenerlerinizle sürprizlerimize hazır olsun.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.