Öne Çıkanlar Tanju Özcan Bilek güreşi
banner797

Kut’ül Amare Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü

Kut'ülAmare Zaferi’nin 106. Yıl dönümü nedeniyle Bafra Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Birinci Dünya Savaşı'nın en büyük zaferlerindenbiri olma niteliği taşıyan Kut'ül Amare Zaferi tarihi bakımdan büyük bir öneme sahiptir.Kut’ül Amare’de, Komutan Halil Kut Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu, İngiliz birliklerini büyük bir yenilgiye uğratmıştır. Kuşatma esnasında İngilizlere 40 bin kayıp verdiren Türk ordusu, düşmana karşı büyük bir direniş ve mücadele örneği vererek 25 bin şehidin verildiği bu savaştan büyük bir zaferle çıkmıştır.

Bafra Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından tiyatral bir sunum şeklinde kutlanan Kut'ül Amare Zaferi, içeriği ve sunumuyla da izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Programa İlçe Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Belediye Başkanı Hamit KILIÇ, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay AKSOY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü üyeleriyle, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda,Bafralı yazar Hasan Yiğit tarafından kaleme alınan “Kut’ül Amare Zaferi” adlı kitap, Bafra Belediyesi’nin destekleriyle Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN, Belediye Başkanı Hamit KILIÇ, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay AKSOY ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU tarafından öğrencilere hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.