Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

Mecit Aytek çiftçiler çeltikten memnun
banner852

Bu sene çeltik üretiminden memnun olduğunu belirten çiftçiler ,”Dekar başına 850 ve 1050 kilogram arasında verim aldıklarını söyledi.

Bafra Ziraat Odası Meclis Başkanı ve İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Mecit Aytek ;” Çiftçi Üyelerinin 1000 dönümden fazla alanda çeltik tarımı yaptığını belirtti.

Aytek,"Dekar başına 850 ila 1050 kilogram arasında verim alıyoruz. Çeltik alım fiyatı bu sene çok güzel. Mazot ve gübre pahalıydı ama fiyatlar iyi olduğu için çeltikçimizin bu sene inşallah yüzümüzü güldürecek.” Dedi.

Mecit Aytek,"Çeltik üreticiliği Baba mesleği,Bafra Ovasında yetişen çeltik kalite bakımından Dünya’da ıspatlanmıştır.Bafra Ovasında yetişen çeltik bir numaradır.Bafra Ovasında hasadımız tamamen başlamıştır.Verimlerimiz güzel,çeltik fiyatlarımız geçen senelere göre alıcıları ve bizleri tatmin edecek şekilde olduğunu ifade etti.

Üretici Mecit Aytek de bu yıl verim ve fiyatın iyi olduğunu, "Bafra Ovası'nda ekilen tüm ürünler kaliteli. Onun için ovada ekilen sadece karpuz fiyatında biraz sıkıntı çektik. Diğer mahsullerde kalite ve fiyatların iyi olduğunu söyledi.

Devletimizden tek bir isteği olduğunu belirten Mecit Aytek,”bizlerden fatura parası yüzde iki kesiyorlar.Bizler yüzde iki stopajı peşin ödüyoruz.6 ay sonra bu bize yüzde 25 olarak geri dönerek , yüzde 75’i zaten gidiyor.Bizlere ödenen ödemelerin artırılmasını istiyoruz.” Dedi.

Çiftçi Yusuf Göl,” Çeltiğimiz Bafra’nın ekonomisini ayakta tutan 25 tane fabrikamız var.Türkiye’de pirinç üretiminde Bafra her zaman birinci olmuştur.Yaklaşık 150 bin ekimimiz var.Türkiye çapına böldüğümüzde Bafra Ovası birinci yani Dünya’da Çin’den sonra bizim ülkemiz gelir.Çeltikte 1 milyonun üzerine çıktık.Eskiden ithal ediyorduk şimdilerde ise ihraç etmeye başladığını belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876