Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Mehmet Yıldız Halk Eğitim Merkezi açıldı

Bafra Mehmet Yıldız Halk Eğitim Merkezi açılışında İstiklal Marşı’nın okunması, saygı duruşu, Türk Halk Oyunları topluluğu gösterisi, Türk Halk Müziği dinletisi, sergi alanının gezilmesi şeklinde devam etti.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı açılış konuşmasında, Bu bina 3 yıl önce atıl vaziyette kullanılmaz haldeydi, bina 1890 yılında Efraim Ağa konağı olarak yapılmış, yüz yıla aşkın süredir de eğitime hizmet etmiş, binanın tekrar hayata geçirilmesi konusunda gündem olmuş, Bafra TSO eski başkanı Gölsel Başar ile iş İnsanı Mehmet Yıldız irtibat kurmuştur. İlçe Kaymakamı, Belediye başkanı güzel bir yaklaşımda bulunarak hayır işi hemen karşılık bulduğunu ve bu eseri tekrar Bafra’mıza kazandırıldığını kaydetti.

Samsun Valisi Dağlı iş insanı Mehmet Yıldız hakkında, 1942 yılında başlayan, 81 yıla kadar çok şey sığdırdığını hepimiz hissettik, 10 binlerce kişiye iş sağlayan, dağıtım alanları benzeri yağ sektörlerle benzeri işlerin bünyesinde çalışanlarıyla 100 binlere dayanan rakam, bundan daha güzel bir hayır işi olamaz, diyerek iş insanı Yıldız’a teşekkür etti.

Hayır sever iş insanının Türkiye’de yapmış olduğu yardımlardan bahseden Vali Dağlı, Bizler İnegöl’deki eğitim kompleksini biliyoruz. Ne kadar devası, hayır işi ve eğitim yuvası olduğunu , diğer taraftan Sultan Ahmet Camiisi onarımının yapıldığını, halkımızın hizmetine ibadetine tekrar açıldığını da biliyoruz. Sultan Ahmet Camiisi bildiğimiz gibi 6 minaresiyle Türkiye’nin ilk camisi, 20 binden fazla içinde çinisi olan ve en fazla yabancının ziyaret ettiği, Mavi Camii adıyla bilinen bir camimiz, 1617 yılında 1. Ahmet tarafından yapılan camiyi, siz 406 yıl sonra tekrar hayata kazandırmış oldunuz. Bu manada müteşekkir.” Dedi.

İş insanı Mehmet Yıldız, biz dört kardeş bu okulda okuduk, yanımdaki de ağabeyimdir, oda hayır işlerinle uğraşır, Allah derki ver, Allah verenlerden eyledi, Allah razı olsun. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, bir insanın sağlığı, toplum sağlığı ne kadar önemliyse, kültür sağlığında devam etmesi bir o kadar önemlidir, o yüzden bizler Halk Eğitim Merkezlerini kültür sağlığı merkezi olarak görüyoruz ve değerlendiriyoruz. Yıldız ailesinin yapmış olduğu bu çalışma Bafra’mızın sosyal ekonomik hayatına büyük katkı sağlayacaktır. Bafra’mıza binamızın hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Mehmet Yıldız’a ve ailesine teşekkür ederim.” Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç , Bafra’da bu tür tarihi binalar var, bu binaların içinde daha önce restore edilen binalar var, ama bu eser çok önemli, Halk Eğitimin çalışmaları burada daha da anlamlı olacağını, belediye olarak halk eğİtim çalışmalarına her zaman destek verdiklerini ve vereceklerini de ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Halk Eğitim Merkezi, 21 bin 248 kursiyer, 1417 kurs, 400 öğretici ile faaliyetlerini yönetmektedir, spordan, resime, müziğe el sanatlarına kadar çok fazla kurslarımız mevcuttur. Yeni binamızla daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Hayır sever iş insanımıza da teşekkür ediyorum.”

Programa Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın yanında, ilçe Kaymakamı Cevdet Erütürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, ilçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, ilçe Jandarma Komutanı Fatih Özer, daire kurum amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlarda katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.