Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

MHP Bafra`İlçe Başkanı Çamaş`tan Açıklama

MHP Bafra ilçe Başkanı Çamaş yaptığı açıklamada “ Bafra yüzölçümü ve nüfusuyla merkez dışında ki en büyük ilçesidir. Ne yazık ki hak ettiği hizmetleri alamıyor, büyük haksızlığa uğruyor. Bafra’da nerede bir problem varsa, muhatabı büyükşehir veya ilçe belediyesi, merkezi hükümet ya da bürokrasi ise bunları çözmelidir. Biz birçok kez bu problemleri dile getirdik. İl başkanımız Taner Tekin dile getirdi. TBMM grup başkan vekilimiz ve Samsun milletvekilimizErhan Usta dile getirdi. Ne yazık ki ilerleme kaydedilmiyor. Bafra üvey evlat muamelesi görüyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. “ dedi

MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş Yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Bafra’mızın 139 mahallesi ve 143.000 nüfusu bulunmaktadır. İl olmayı çoktan hak etmiş bir ilçeyiz. Geçmişin siyasileri il olmamız konusunda devlet sözü vermişti. Başbakan oldular sözlerini tutmadılar. Cumhurbaşkanı oldular yine sözlerini tutmadılar. İl olamadığımız gibi Tekelimiz kapatıldı. Yerine bir şey konulmadı. Kereste fabrikamız elden gitti. İlçemize gelmesi gereken pek çok yatırım başka yerlere kaydırıldı. Bafra’nın ve insanlarımızın yıllarını çaldılar, umutları ile oynadılar. Kısacası Devletimiz Bafra’mıza borçludur. Bu borç ödenmediği gibi Samsun Büyük şehir Belediyeside Bafra’mız için gerekenleri yapmamaktadır. Bafralıların sabrı taşmıştır. İnsanlarımız defalarca yollarda eylem ve açıklamalar yaptı. Yeni mahalle olan köylerimizin grup yolları perişan haldedir. Kızılırmak sedde projesi için 50 milyon liralık yatırım yapacağız deniliyor. Gidilip geliniyor sürekli demeçler veriliyor. Sonuçta Bu proje için çıkılan ihale bedeli 3 milyon 200 bin liradır. Yani verilen sözün 15’de birine tekâmül ediyor. Bir kez daha kandırılıyoruz. Büyük ova tarım arazisi ilan edilmiş yere oto gar yapacağız deniliyor, zaman kazanılıp vazgeçiliyor, yine kandırılıyoruz. Sebze ve meyve hali yapılacak denildi. Ortada proje yok. Yine kandırılıyoruz. Artık yeter diyoruz. Laf değil icraat istiyoruz. Yapmayacaksanız yapmayacağız deyin. Sürekli söz verip insanlarımızı kandırmayın.

MHP Bafra İlçe Başkanı belgelerle Samsun Büyükşehir belediyesinin Bafra’ya yaptığı haksızlıkları açıklayarak şunları söyledi: Basınımız Bafra’yı göz ardı etmesin. Büyük şehir belediyesi, ilçe belediyeler ve hükümet hakkında yaptığımız eleştirilere hak ettiği yeri versinler. Her rejimde iktidar vardır. Ama bir tek demokrasilerde muhalefet vardır. Muhalefet olup da muhalefete yer verilmezse bunun adı da demokrasi olmaz. Demokrasinin en önemli kalesi ise basınımızdır. Basınımız 15 Temmuzda bunu gösterdi. Hep teşekkür ettik. Muhalefeti dikkate alarak Göstermeye devam etmelidir. Büyükşehir belediyesinin 2016 yılı faaliyet raporunun 139. Sayfasında ki verilere baktığımızda Atakum ilçemizde 172,66 hektar, Çarşamba ilçemizde 68.74 hektar, Kavak ilçemizde 164,50 hektar, 19 Mayıs ilçemizde 13.30 hektarlık bir proje üretmiştir. Bafra rakamı ise tüm gerçeği ve yapılan haksızlığı ortaya koymaktadır. İlçemizde 7,1 hektarlık bir çalışma yapmıştır. Bu rakamlar her ilçemizin için çok azdır. Bafra için ise Bu Bafralılar ile alay etmektir. Hangi ilçeye hangi hizmetler yapılmış biliyoruz. Her ilçemiz en güzel hizmeti kesinlikle hak ediyor. Biz ilçelerimizin hiç birini yapılan hizmeti yeterli görmüyoruz. Ama Bafra’dan çok daha az nüfusa sahip ilçelerimizle mukayese edildiğimizde ilçemize yapılanlar gülünçtür. Biz bunda kasıt arıyoruz. Açıkça Ayırımcılık yapılmaktadır. Bafralılar bunun hesabını sandıkta soracaktır.

Samsun Büyük şehir belediyesi 2016 yılı sonu itibarıyla net olarak 640.863.715,64 TL borcu vardır.Samsunumuzu Hem bu kadar borçlu bir belediye haline getireceksiniz hem de yollarımız hale patates tarlası halinde olacak. Samsun Büyük şehir belediyesi 1900 yılında kalmıştır. Biz Büyük şehir belediyesinin e, ilçe belediyesinin de imkânlarını, hizmet alanlarını ve yetkilerini biliyoruz. İlçemizin önceliklerine ve menfaatlerine göre açıklama yapıyoruz. Bizim için esas olan Bafra’dır. İnsanlarımızdır. Büyükşehir, ilçe belediyesi, hükümeti, bakanı, milletvekilleri bürokratları kim hangi hizmeti yapması gerekiyorsa artık yapsın. Bafra Belediye Başkanı da Büyükşehir nezdinde gerekenleri yapmalıdır.

Bafra’ya yapılması gereken hizmetler konusunda Samsun büyükşehir belediyesi başkanı ya da her hangi bir bürokratı Bafra ve Bafralıları askıya alamaz. Bafra’yı yok sayamaz. Bafra’ya üvey evlat muamelesi yapamaz. Gerekirse Bafra için her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız. Protestolar düzenleyeceğiz. Her çalışmayı yapacağız. Meselelerimizi TBMM’ne taşıyacağız. Sosyal medya da çalışmalar yapacağız. Basın toplantılarımız olacak, açıklamalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. El ilanları, broşürler kitaplar yayınlayacağız. Bafra ve insanlarımız için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Artık sözlerini tutmalarını ve hizmet etmelerini bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.