Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Özel Medibafra Hastanesi`nde  Sigara Bağımlılığı Konferansı
banner852

Özel Medibafra Hastanesi tarafından sigara ve zararları hakkında personellerimizi bilgilendirmek amacıyla ‘Sigara veya Sağlık’ konulu konferans düzenlendi. Konferans Salonu’ndaki etkinlikte, Samsun Halk Sağlığı Daire Başkanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Biriminden Dr. Elif ÖZKAYA, Sağlık Memuru Mehmet Levent SÜREK tütün bağımlılığı, sigara ve akciğer sağlığı, sigara ve kanser, bağımlılık tedavisi ile tütün bağımlılığı hakkında bilgi verdi.

Sigaranın milyonlarca insanı etkileyen yüzyılın en büyük salgını olduğunu ifade eden Dr. Elif ÖZKAYA “ Sigara içme oranı dünya genelinde giderek artmakta ve beraberinde bir çok sağlık problemini getirmektedir. Sigara içen aileler, çocuklarına rol model oluyor ve bu da salgının artmasına neden oluyor. Bu mücadeleyi kazanmak neden zor? Çünkü sigara, lisanslı bir katil. Sigara içildiği sırada çekilen nefesle birlikte dumanın içindeki bütün zararlı maddeler akciğere gidiyor. Bu nedenle sigaraya bağlı hastalıkların ağırlıklı olarak ilk ortaya çıktığı yerler, akciğerler ve solunum yolu oluyor. Başta akciğer kanseri olmak üzere birçok kanser türüne sebep oluyor” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Özel MedibafraBafra Medi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876