Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra havza
banner798

Şair Oktay ZERRİN' e TÜRKİYE' den beste yağıyor!

ZERRİN; konuyla ilgili olarak şunları söyledi :

BUGÜNE KADAR 25 ŞARKIM TRT TSM REPERTUVARI' NDA

Bu güne kadar sözleri bana, bestecileri ise gerek Samsun,Bafra ve gerekse de Türkiye' mizin çeşitli il ve ilçelerindeikâmeteden değerli besetekârlarımtarafından bestelenmiş olup, bunlardan, 25  TSM bestemiz TRT TSM Repertuarı' na kabul edildi.

ŞİİRLERİMİ BESTELEYEN BESTEKÂRLARIM :

 Şarkılarımı; Alaeddin Şensoy, Safiye Soyman,Taner Şener, Safiye Soyman, Melihat Gülses, Sevval Şentürk, Hamiyet Turan, Fatma Arslanoğlu, Şeyda Sezgin, Canan- Yahya Geylan,Turgay Kızıltuğ, Selçuk Aygan, Kenan Günel, Ayşe Resener, Celal Abacı, Ayşe Taş, Elif Senem Olgun,ErdoğanTozoğlu, NecdetTokatlıoğlu, İbrahim Akgün, Giray Soğancı, Tuncay Tuncel, Hüseyin Altın, Nejat Alp, Sacide Cankılıç, Cemil Çatal, Adnan Atlığ, Serap Ateşalp, Kemal Caner, Orhan Saygıcı, Mustafa Toygu, İzzet Sancar, Orhan Kubilay Doğuş, Küçük Akın, Nalan Ergenekon, Suat Erdil, Aynur Özdoğan, Vedat Cengiz, Lale Yöro gibi çok sayıda sanatçı seslendirdi.

ŞİİRLERİMİN BESTECİLERİ :

Şiirlerimi ise yine çok sayıda ve değişik şehirleden besteciler besteledi. Bunlar arasında; Alaeddin Şensoy, Ahmet Sedat Mete, Necdet Tokatlıoğlu, Hüseyin Erbay, Erdinç Çelikkol, Şahin Çangal, Suphi İdrisoğlu, Saadet İdrisoğlu, İsmail Demirkıran, Elif Senem Olgun, Sema Turan,  Tuncay Yalın, Kaya Ulaş,  Ahmet Şahin Ak, Cengiz Cermen, Cemil Şensever, Aziz Zafer Tekin. Adnan Atlığ, Naci Tunçel, Kenan ve Kemal Olguncan, Celalaettin Demir, Erdoğan Tozoğlu, Turgay Tekinarslan, Burhan Atik, Salih Aydoğan, Türker Atik, Erol Güngör, Tezcan Feyyaz Günday, Mahmut Koçbay, Kenan ve Kemal Olguncan, İlgün Soysev, Aydın Tekindor, İbrahim Halil Taşkent, Osman Ece, Mustafa Çalık, Işıltan Uşaklıgil, Gülcan Erdem Avcı, Faruk Tökgozol, Hazım Özkan, Bülent Nuran, Fatma Ayyıldız, Nuran, Aşık Koşani, Ali Topsoy, Erol Özbayram, Selahattin Sağlam, Uğur Cuci, Halit Yıldırım, Orhan Kubiay Doğuş, Z. Tacettin Orturay, Rafet Kıral, F. Kaya Pınarses, Zülfikar Semiz, Sami Bilgin,Özer İlgen, Ayzer Büyüker,Suat Yıldırım  gibi çok sayıda bestekar bulunuyor.

FANTEZİ ve ARABEKS BESTELER DE VAR

Fantezi müzikten beste yapan besteciler: Seyhun Çelik, arabesk müzikten Nejat Alp, Hüseyin Altın ve Vedat Yıldırım Bora, M. Sait Şimdi.

Ayrıca TRT Ses Sanatçısı ve bestekar sn. hocam Sevtap Bayraktar, Aliye Helvacı ve bazı diğer besteciler de bazı şiirlerimi besteleyeceğini söyledi.

YURT DIŞINDAN BESTE YAPANLAR:

Alex Karathanu Yunanistan- Atina değerli bestekârım sağolsunlar benim 2 şiirimi besteleyip klip yaptı, ilgisine ve tüm şiirlerimi besteleyen değerli bestecilerime ve ses sanatçılarımıza çok teşekkürler.

BEN DENÂÇİZANE OKUL MARŞLARI BESTELEDİM:

Bende naçizane birkaç okul marşı bestelemeye çalıştım. Bunlardan bazıları okuların sitelerinde yer aldı.

DEVLET BAKANLIĞI ve MUHTELİF YARIŞMALARDAÖDÜLLER KAZANDIM

Devlet Bakanlığı TSM Çocuk Şarkıları Yarışmalarından 3, Ankara, İstanbul Kadıköy Beledyelerinden 3, Amasya Valiliği 1 Mansiyon ile Sultan Özateş Yarışmalarından 2, Hikmet Okuyar 1, Bir harf net sitesiden 1 ödülüm olup, yineçok sayıda konser, etkinlik gibi çok sayıda plaket ve teşekkür, takdir belgelerim bulunmaktadır.

OĞLUM AMERİKA KALİFORNİYA' DA DOKTORA YAPIYOR :

2 çocuk babası olup, oğlum Taner; Amerika Kaliforniya' da bir ünivesitede Fizik branşında doktora yapmaktadır. Kızım Çiğdem de 2  fakülte, 1 üniversite olmak üzere, 3 okul mezunudur.

Eşim Aysel ise, Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü' nden emekli memurdur. Bazen Atakum bazende Bafra' da ikâmet ediyoruz.

EDEBİYAT PİYASASINDA5  ŞİİR KİTABIM VAR

3 ' ü çocuk şiirleri olmak üzere; bugüne kadar 5 şiir kitabı çıkardım. En son çıkan kitabım, çocuk şiirleri olup " Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır "adını taşıyor ve Antalya Baygenç Yayıncılık' tan yayınlandı.

Eğer benden başka beste yapıp da isimlerini yazmayı unuttuğumbesteci dostlarım varsa özür dilerim, saygımla.

Haber Merkezi- Samsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.