Öne Çıkanlar Samsun atakum
banner797

''Sigortacılık ek işimiz değil, TEK işimiz'' diyoruz
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Grubunda faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri(Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs İlçeleri dahil), Ağustos ayı içerisinde Sigortacılık Sektöründe ki problemlerin çözümü ve Sektörün değerinin korunması ile ilgili konuları istişare etmek üzere bir toplantı gerçekleştirmişti.

12 Meslek Komitesi Başkan ve Üyeleri yaptığı açıklamada;"Mesleği icra ederken yaşanılan sorunları, üretilebilecek çözümleri, en önemlisi de haksız rekabet konusu ele alınmıştır.

Haksız rekabet deyince ilk akla gelen ise kayıtsız olduğu halde sigorta kesilmesine aracılık eden 'çantacı' olarak tabir ettiğimiz kişiler ve Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğu halde Sigortacılık Kanununa uygun çalışmayanlarla ilgili şikayet merciine bildirimde bulunma kararı alınmış ve bu şartların sağlanması için 3 aylık bir süre öngörülmüştü.

Bu sürenin dolması ve TOBB'dan da Acente ile ilgili afişlerin gelmesi sebebiyle bizler 12. Meslek grubunda Sigortacılığı temsil edenler olarak Bafra TSO Meclis Üyesi Abdullah Bülbül, 12. Meslek Komite Başkanı Selma Erduran, 12. Meslek Komite Yard. Sedat Urkaya, 12. Meslek Komite Üyesi Cumhur Uzun Sigorta Acenteleri ve şubelerini (Alaçam ve 19 Mayıs İlçeleri dahil) ziyaret etmiş ve afişleri kendilerine bizzat takdim edilmiştir.

Aralık ayından itibaren usulsüz çalışan Sigorta Acenteleri ve Yasal olarak Sigortacılık Faaliyeti yürütmeye yetkisi olmayıp poliçe tanzim edenler ile ilgili şikayet mekanizması çalıştırılacaktır. Gerekli eksikliklerin varsa tamamlamaları hususunda bir kez daha bildirimde bulunulmuştur."


Anahtar Kelimeler:
BafraTso
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.