Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Tarlada 2 TL Vitrinde 10 TL

Karnabahar Bafra’dan 2 TL’ye çıkarken İstanbul Piyasasına 3 TL’den satışa çıkıyor.

Üreticinin gündeminde düşük kazanç ve kredi borçları varken, tüketici ise cep yakan pazar/market fiyatları karşısında şaşkın. Sebze ve meyvelerdeki fahiş fiyat oyunundan üretici de vatandaş da şikayetçi. Tarladan 1-2 liradan alınan karnabaharın halde fiyatı 3-4 liraya çıkıyor. Ürün Pazar ve manavlarda 7-9 iken, marketlerde 10-12 liradan satılıyor.

ZAMLAR ÜRETİCİYİ YORUYOR…

Samsun’un Bafra İlçesinde Tarım ile uğraşan Vatandaş son gelen zamların ardından üreticinin durumunun zorlandığını,malın tarladan rafa gelene kadar karaborsaya kadar düştüğünü söyledi.Üretirci üretim aşamasında tarlada tohumundan gübresine kadar hasatına ve nakliyesine kadar artan fiyatlardan sıkıntılı duruma düştüğü görüldü.

CHP Bafra Belediye Meclis Üyesi ve Çiftçilikle uğraşan Erhan Akbulut,”Dünyanın en güzel işidir, üretmek üretime katkıda bulunmak ,ülken için şehrin için,ailen için, katma değer yaratmak… Görülen o ki, üretimin ne kadar önemli olduğunu şimdilerde daha da önem kazanmışken, nedir?Bu kadar üretimin önünü kesmeye çalışmakBunca zamları anlamak mümkün değil, işin aslı amele olmadan, emekçi olmadan, üretimin zahmetini çekmeyen, halden anlamaz.Biz bu işin her kademesinde varız. Üretiminde ve satışında…”

KİLOSU NEREDE KAÇ LİRA?

TARLADA: 2 TL
İSTANBUL PİYASASI 3 TL
PAZARDA: 7-9 TL
MANAVDA: 7-9 TL
MARKETTE: 10-12 TL
SANAL MARKETTE: 12-15 TL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.