Öne Çıkanlar Romanya canik
banner797

T.M.S.Y. ‘den MHP Samsun İl Başkanlığına Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) üyelerini makamında ağırladı.

MHP'nin terörle mücadelede yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayan asker ve polislere "gazilik" unvanının verilmesine yönelik TBMM'ne Kanun Teklifi vermeleri ve sürekli gündeme getirmelerinden dolayı ziyarette bulunduklarını belirten TMYS üyeleri Emekli. Polis Memuru Vedat Sağlam, Kani Uysal ve Bülent Tanrıverdi MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak' a teşekkür etti.

Kahramanlarımız İçin Mücadelemiz Sürecek!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, "Vefa göstermemiz gereken kahramanların hak mahrumiyeti yaşamaları kabul edilemez bir durumdur. Gaziliğin bir adım sonrası şehadettir. Gazilik ölüme meydan okuyan, korkuya savaş açan inanmış bir yüreğin kıvancıdır. Gazilerimizin her zaman, her şart altında yanlarında olacağız. Aziz şehitlerimizin emanetlerine azimle, imanla sahip çıkacağız." ifadelerine yer veren İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Terörle mücadelede yaralanıp Gazi sayılmayan kahramanlar için mücadelelerinin süreceğini belirterek şunları söyledi:

Vicdani ne de hukuki bir gerçekliği bulunmaktadır

“Terörist mermisi ve şarapnel parçalarıyla yaşayan, gözlerini kaybetmiş veya görme kaybı yaşayan, bir bacağını kaybetmiş, fiziksel ve psikolojik sağlıklarını yitirmiş birçok kişi gazi sayılmamıştır. Türkiye'yi parçalamak, zayıf düşürmek için sürekli saldıran terör örgütlerine karşı aynı mücadeleyi verdiği halde yaralanma derecesi dikkate alınarak bazı kahramanlara gazilik unvanı verilmeyişinin ne vicdani ne de hukuki bir gerçekliği bulunmaktadır” dedi. 

Karapıçak, MHP’nin terörle mücadelede yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayan asker ve polislere ‘Gazilik’ unvanının verilmesine yönelik kanun teklifi hazırladığını ve sunduğunu belirtti. Karapıçak, Teklifte, 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanunu’na ek madde getirilerek TSK, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet’in sağlık şartları yönetmeliklerine uymayan asker ve polisleri kapsayacak şekilde, yaralanma derecesi dikkate alınmadan, gazilik unvanlarının verilmesi öngörülmüştür. " dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Gazi sayılmayanlar Derneği (TMSY) üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Karapıçak,“Terörle mücadelede yaralanıp Gazi sayılmayan kahramanlarımız için mücadelemiz sürecek.” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.