Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner797

UMKE`den Asar kamp alanında tatbikat
banner852

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 6. Bölge Samsun Koordinatörlüğü, acil durumlara hazırlık amacı ile Asar Mahallesi Kamp alnında ‘UMKE Bölge Eğitim Tatbikatı’ gerçekleştirdi.

Bafra Belediyemizin de lojistik katkıları ile gerçekleşen tatbikata Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ta katılarak yetkilerden bilgi aldı.


Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ”Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri’nin gönüllü kurtarma ekibi olan UMKE’ nin toplamda 12 bin personeli mevcut. Hekim ve sağlık personelinden oluşan UMKE, 81 ilde afet ve acil durumlarda görev yapıyor. UMKE ekipleri ulusal müdahalelerin yanı sıra; Pakistan, Endonezya, Haiti, Sudan, Somali, Nepal, Bangladeş, Yemen, Mozambik gibi birçok ülkedeki afetlerde aktif görev aldı ve çoğu zaman olay yerine en hızlı ulaşan ekipler arasında oldu. Böylesi aktiflik ve başarıya  Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 6. Bölge Samsun Koordinatörlüğünce Asar Mahallemizdeki kamp alanında gerçekleştirilen tatbikatı hayata geçiren ve Doğal afetlerde hayat kurtaran sağlık ekiplerimize gönülden teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876