Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

Üreticiler Karpuz ve Kavun Fiyatlarından Memnun
banner852

Nisan ve Mayıs ayı itibarıyla toprakla buluşan karpuz ve kavun fideleri, Üreticiler tarafından Temmuz ayının ikinci haftası ile başlayan hasata devam ederken, vatandaşların da sofralarını süslüyor.

Bafra'ya yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alan Türbe mahallesinde üreticilik yapan Genç Üretici Tarık Çelik, verimli ovamızda 85 bin dekar alanda yazlık ürünün hasatı devam ettiğini belirtirken, bunların 13 bini karpuz ve 11 bin dekarı ise kavun kapsıyor. Bizde bu yıl 12 dönüm alana Karpuz, 10 dönümede kavun ettiğimiz ürünlerimizin hasatına başlayarak üreticilerimiz tarafından Samsun Büyükşehir Bafra Haline getiriliyor.

" Sevkiyatlar devam ederken, Siparişlere Yetişemiyoruz "

Bafra Halinden şehir dışına günde 50 ile 60 tır başta karpuz, kavun ve diğer yaz ürünlerini sevkiyatına devam ediyor.
Alıcılardan rağbet gören ürünlerimizi bazen siparişlerine bile yetiştiremiyoruz.

" Giderlerimize kesin çözüm bulunması gerekiyor "

Çelik, pandemin öncesi ve sonrası üreticiler olarak, girdilerde zor günler geçirdik, geçiriyoruz.Hiç bir şeyin fiyatı yerinde durmuyor aksine 3 katı fiyatla artışlar oldu.Bizi en çok bunaltan gübre,mazot, tohum, ilaç ve işçi girdileri. Bunlara bir türlü ayak uyduramıyoruz. Eğer Devletimiz bu sorunumuzu da çözer hallederse önümüz her zaman açık olan üreticinin eli daha çok rahatlayacak.

" Fiyatlar Yüz güldürüyor, burada önemli olan Üreticinin alınterini alması "

Hasatına devam edilen Karpuz ve Kavun fiyatları biraz olsun yüzümüzü güldürdü. İnşallah fiyatlar böyle gider.


Üreticilerin sadece istediği alınteri olan emeğini karşılığını hakkıyla almak. Bunuda her üretici kardeşimiz hak ediyor.

Yüzümüzü güldüren Karpuz alıcılar tarafından tarlada kabala şekilde dönümüne 5 Liradan başlayan fiyatlar şu an 6 ile 7 Lirayı buluyor.

Karpuzun hal çıkış fiyatı ise 1.50 kuruş ile 2 Liradan alıcı buluyor. Verimli Ovamız da Balhan 1.80 kuruş ile Sühyla kavunun ise 2.80 kuruştan alıcı buluyor. Geçen seneye nazaran kavun fiyatları da oldukça iyi başladı inşallah böyle gider.

" Tonajlar düşük ama fiyatlar iyi "

Şuan fiyatlar iyi, bizim isteğimiz sadece zarar etmeyelim bize o yeter. Geçen sene tonaj bakımında sıkıntı yoktu yüksekti, ama fiyat konusunda bizi memnun edici değildi. Bu sene ise tonajlar düşük ama fiyatlar iyi.

Çelik, bu yıl verimli Ovamızda değerli Üreticilerimiz tarafından 85 bin dekar alanda yazlık üründe, 30 bin dekar Kapya Salçalık kırmızı biber, 13 bin dekar karpuz, 11 bin dekar kavun ekimi yer alırken diğerlerini Domates, Acı – Tatlı biber, Patlıcan, Dolmalık biber, Taze Fasulye, Kabak, Salatalık ve diğer yaz ürünlerinde hasatı devam ediyor şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876