Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Yaralarımızı birlikte saracağız

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından, Bafra Belediyesi’nin Kaymakamlık ve Afad koordinesinde başlatmış olduğu yardım kampanyası yoğun ilgi gördü. Yapılan yardım çağrısına duyarsız kalmayan Bafralılar, Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’ne akın ederek kısa sürede 30 Tır dolusu yardım toplanmasına vesile oldu.

Bafra Belediyesi’nin asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından yürütülen yardım kampanyasıyla birlikte deprem bölgesine; içerisinde su, ekmek, gıda kolisi, soba ve muhtelif ısıtıcı, battaniye, çocuk ve yetişkinler için kışlık giyim malzemesi, jeneratör gibi çeşitli acil ihtiyaç malzemelerinin olduğu 30 Tır dolusu yardım ulaştırıldı.

Depremin olduğu ilk andan itibaren seferber olan Bafra Belediyesi; iki adet arazi aracı, iş makineleri, kamyon, ekskavatör, otobüs, 5 adet çift kabin portatif wc, 2 adet morglu cenaze yıkama aracı ile 35 kişilik yardım ve destek ekibini bölgeye göndererek depremzedelerimizin yaralarını sarmak için üzerine düşen görevi yerine getiriyor.

Kurulan ekiple ilçede bulunan depremzedelerin gıdadan ısınmaya, giyimden diğer tüm ihtiyaçlarına kolayca ulaşabilmesi için çaba sarf eden Bafra Belediyesi öte yandan Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde yardım toplamaya devam ediyor. Yardımlar görevli ekipler tarafından toplanılıp sınıflandırılıyor deprem bölgesinin yanında, ilçede Kaymakamlık tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırılıyor.

İlçede bulunan 15 afetzede aileye her gün 98 kişilik sıcak yemek yardımı yapılırken, 145 adet gıda kolisi desteği sağlandı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, depremden etkilenerek ilçeye gelen depremzedeleri de sık sık ziyaret ederek yakından ilgileniyor.

Zor zamanlarda Belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Hamit Kılıç, “Bizler yardımlaşma ve dayanışma ruhu güçlü olan bir milletiz. Yaşanan bu elim olay sonrasında da bu ruhu gösterdik ve yaşattık. 7’sinden 70’ine kadar herkes canla başla çalışıp çabaladı. Bir insana, bir sese ulaşabilmek için gecesini gündüzüne katan arama kurtarma ekiplerimizden Allah razı olsun. Çeşitli uluslardan yardımımıza koşan kurtarma ekiplerine de çok teşekkür ediyoruz. Yara bizim, şifa Allah’ın. İnanıyoruz ki bu karanlık günlerin aydınlığı da yakındır. Bizlerin, millet olarak tek gayesi birliğimizi diri tutmaktır. Hem deprem bölgemizde bulunan hem de ilçemize gelen depremzedelerimizin her zaman yanlarındayız. Umutsuzluğa kapılmadan bu zor günleri birlikte aşarak selamete kavuşacağız. Bu vesileyle tekrardan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun, tüm milletimize geçmiş olsun” dedi.

Bafra Belediyesi son olarak Elbistan’da depremzedelerimiz için Aşevi çadırı kurdu ve Aşevinde günlük 1000 kişilik yemek dağıtımı yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraDepremElbistan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.