Öne Çıkanlar 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası Romanya
banner798

Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un zenginlikleri ön plana çıkmalı

Samsun'da "Sıfır Atık" temasıyla düzenlenen Kapıkaya Fest Uluslararası Doğa Sporları Festivali yerli ve yabancı doğaseverleri buluşturdu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival "Sıfır Atık" temasıyla başladı. Yamaç paraşütü ve tandem atlayışlarıyla start alan festival boyunca, baraj gölünde su sporları, doğada bisiklet turu, fotosafari, dağcılık, doğa yürüyüşü, ATV safari gibi etkinlikler düzenlenecek.

Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Bafra ilçesine bağlı Kapıkaya ve Asarkale Mahallesindeki festivale katılanlar, çadırlarıyla kamp alanını doldurdu. Yaklaşık 2 bin 200 sporcunun katıldığı, dört gün sürecek festivalde pek çok aktivite gerçekleştirilecek. 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, festivalin açılışına katılarak organizasyona destek verdi. Açılış törenin ardından Türkiye'deki havacılık kulüplerinden 350, yurt dışından 20 sporcu olmak üzere 370 paraşütçünün atlayışını protokol üyeleriyle birlikte izleyen Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin. kentlerin bu tür uluslararası organizasyonlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

"ŞEHRİN TANITIMINA KATKI VERİLMELİ"

Samsun'un tanıtımı, güzelliklerinin ön plana çıkarılması için bir çok alanda yıllardır çalışmalar yürütüldüğünü anımsatan Yılmaz, "Bafra'da  muhteşem bir festivalle tanıklık ettik. Samsun'umuzun tanıtımı, doğa sporlarının ve turizmin gelişimi için bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz. Özellikle festivalin Sıfır Atık temasıyla düzenlenmesi ise ayrı bir anlam katıyor. Ülkemiz tam bir turizm ülkesi. Bir çok zenginliklerimiz tanıtılmayı, ziyaret edilmeyi bekliyor. Dünya'nın hiç bir yerinde olmayan bir çok eşsiz güzelliklere bu cennet vatanımız sahip. El ele vererek ülkemizin, şehrimizin tanıtımına katkı vermemiz gerekiyor. Yıllardır bu yönde bir çok çalışma gerçekleştirdik ve hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte de aksamadan devam edecek. " dedi.
Festival, 28 Temmuz Pazar günü sona erecek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.