Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

Zerrin' in 5. Şiir kitabı çıktı.
banner852

Türk Edebiyatı' na bugüne kadar 4 şiir kitabı kazandıran; şair, yazar, emekli öğretmen Oktay ZERRİN' İN " Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır " adlı 5. yeni ve çocuk şiirleri kitabı piyasaya çıktı.

Emekli öğretmen ve araştırmacı yazar Arslan Bayır' ın sahibi olduğu Alanya- Antalya' daki BAYGENÇ Yayıncılık' tan piyasaya çıkan kitabın sayfa hazırlığını Abdullah TÜLEL yaptı.

1. baskısı Şubat 2020' de gerçekleşen kitaplar 1000 adet olarak; Yiğit Grafik Tasarım Yayıncılık Matbaacılık tarafından basıldı.

80 sayfalık kitap; 68 şiir, özgeçmiş, Önsöz, Teşekkür yazısı ve içindekilerden oluşuyor. Kitabın önsözünü Baygenç Yayıncılık Sahibi Arsan Bayır yazdı.

"Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır " adlı kitabın arka kapağında yer alan bayrak şiirinin ilk 2 kıtası şöyle:

" Güzel bayrak, gök bayrak /Senden güzel yok bayrak / Türkiye' min gururu /Ay- yıldızlı Türk Bayrak/ Kalpten sevdi halk seni / Yaşatırız bak seni / Seviyoruz çok seni / Ay- yıldızlı Türk bayrak "

Arslan Bayır; bu şiirin hemen altında yayınevi sahibi BAYGENÇ olarak şöyle seslenmiş şaire:

" Çocuk kitaplarında çocuğun ruhuna hitap etmek gerekir. Onların küçük dünyası gibi gözüken şeyler aslında bir deryadır.

Önemli olan o deryaya girebilmektir. Oktay Zerrin beyin öğretmen olmasından dolayı, bugünün küçükler ama yarının büyükleri olacak olan çocuklara ulaşması daha kolay olmuştur.

Her çocuk bir dünyadır. Her şiir bir çocuğun dünyasıdır. Bu kitabı okumak gerekir sevgili çocuklar ve veliler. "

Oktay ZERRİN' in bugüne kadar edebiyat piyasasında yer alan şiir kitapları ise şöyle:

1- " Sevgi Ufkundan Şarkılara- Antalya Sahil Kitap- 2014

2- " Dünya Çocukla Güzel- Bafra Ofset- Şubat 2018

3- " Sevgi Güneşi Çocuklar- Antalya Baygenç Yayıncılık- Ağustos 2018

4- " Sen Çarpar Bu Yürek " Antalya Baygenç Yayıncılık-Ağustos 2019

5- " Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır " Antalya Baygenç Yayıncılık- Şubat 2020

Oktay Zerrin ise 5. yeni şiir kitabıyla ilgili şunları söyledi:

Bu yılki Samsun TÜYAP KİTAP Fuarı' na son kitabım " Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır " yetişmedi. Kitaplarım 27 Şubat 2020 Perşembe günü kargo ile adresime geldi.Ancak ben o gün; 33 şehit vermemizden dolayı paylaşmak istemedim bu haberimi. Mekânları cennet olsun şehitlerimizin.

Yaralılarımıza da Allah şifalar versin inşallah. Bu şiir kitabımı, kahraman şehitlerimize ve yaralılarımıza, onların güzide ailelerine ve Türk Milleti' ne ithâf ediyorum. "

Ayrca 28 Şubat da benim doğum günüm idi. Haliyle doğum günüme denk gelen bir günde, yeni şiir kitaplarıma kavuştum çok şükür. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Bay genç Yayıncılık sahibi sayın Arslan Bayır hocama da ilgisi için ve matbaa çalışanlarına çok teşekkür ederim. "

Haber Merkezi- Bafra

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876