banner797
  Bafra’nın en önemli ve etkili kuruluşlarından olan Ülkü Ocaklarının son durumunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dünden bugüne bir değerlendirme yapmak hatırlatmalarda bulunmak buna göre de bugünü ortaya koymak istiyoruz.

12 Eylül 1980 sonrasında Bafra Ülkü Ocaklarının (Bizim Ocak) olarak ilk kurulduğu 1989 yılına gidersek oradan bugünlere bir yürüyüş yaparsak şunları gözlemlemek mümkündür. Bafra Ülkü Ocaklarını n uzun yıllar içinde teşkilatlanması, öğrencilerle birlik beraberliği sağlaması yanında çok yoğun sosyal kültürel, sanatsal, fikri ve eğitimsel faaliyetler görmekteyiz.Ülkü Ocakları Başkanlarının Bafra gündeminde yaptıkları faaliyetlerle haklı olarak aktif bir şekilde geldikleri binlerce gence hitap ettiklerini bilmekteyiz.

Bafra Ülkücüleri yoğun çalışan, etkin faaliyetler yapan ocak başkanlarını çok iyi biliyor. Bafra Ülkü Ocaklarının 1980 den sonra ilk kurulduğu 1989 yılından bu yana Milli ve manevi değerlere bağlı gençlerimizin yetişmesinde emeği olan, görev yapan ülkü ocakları başkan ve yöneticilerine teşekkür etmeyi de bir borç biliyoruz.

Şimdi konumuza gelelim,,,

Gördüklerimizle bazı sorular sorup cevaplar aranmasına katkı yapmak gerekir:
Bafra Ülkü Ocaklarında görev yapan başarılı Ocak Başkanları bir bir yok oluyor yada yok mu ediliyor? Görev yapan ve nöbeti başka bir ülküdaşlarına bırakan eski ülkü ocakları başkanları ile neden bir araya gelinmiyor ve tecrübelerinden birikimlerinden faydalanılmıyor ? Neden yapılan etkinliklerde bulunmuyorlar?

Çok geçmişe gitmeyeceğim ,siz zaten biliyorsunuz ...

Son olarak başkanlık yapan Hakan Eroğlu başkanlığında Bafra Ülkü Ocakları etkinlikten etkinliğe koşuyordu.Ocak faaliyetlerini bir bir yerine getirip tek tek sosyal medyada paylaşıp faaliyetlerini yazılı ve görsel basında tek tek anlatıyordu.Yetmedi aylık İLTERİŞ dergisini çıkarıp faaliyetlerini anlatıyordu. En Son olarak yine uyuşturucuya HAYIR diyerek.Büyük bir proje ile ailelerimize kadar inmeyi başarmıştı. Öğrencilere yönelik eğitsel kursları ülkü ocaklarında verdirmişti.

BAFRA ÜLKÜ FAALİYETLERİ DURDU MU?

Bafra Ülkü Ocakları Hakan Eroğlu döneminde bu kadar faaliyetleri yürütürken bıraktığı zaman , ocak faaliyetlerinin birden saat gibi durduğunu hissettik.Her önemli gün için basın açılaması veren Hakan Eroğlu gittikten sonra bu faaliyetlerin kısmen durduğu gözler önündedir.Ama bunu ilk etapta sizlerle paylaşmak istemedik.Çünkü zorlu bir dönemden geçen Bafra Ülkü Ocaklarının başına geçici olarak Cahit Müderresoğlu getirildi.Dedik ki kararlı arkadaşımız bu görevi üstlenecektir. Daha sonra şuanki Ocak başkanı Osman Osma göreve getirildi.Kendisi Ocak için tabiki bir çok faaliyeti vardır.Çok iyide bir arkadaşımızdır. Aynı zamanda Çok iyi bir insan, sevilen ve saygı duyulan bir öğretmendir.Ama Osman Osma döneminde Bafra Ülkü Ocakları şuanlık saat gibi durdu diye bir düşünce oluşmaktadır.

Biz görsel basın olarak gördüğümüzü duyduğumuzu halkımızın sesini yansıtmak için buradayız.Şuanki Ocak başkanı eminim ki bir çok faaliyetler yürütmektedir.Umarız ki her gün Ocak faaliyeti olsun.Bu faaliyetleride eski günlerdeki gibi haber yapalım.

Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma faaliyetlerini mutlaka basınla paylaşmalı, basını haberdar etmelidir. Sosyal medyayı daha çok kullanmalı, iletişime önem vermelidir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.